Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname: Luchtruim blijft nog een maand gesloten

Geplaatst

op

Slm Airport

De komende dertig dagen blijft het luchtruim nog gesloten voor personenverkeer. Deze verlenging is nodig door de toename van het aantal coronagevallen in Suriname. “We zijn nog bezig om alle protocollen van de luchthaven te organiseren, zodat we op een verantwoorde manier het luchtverkeer weer kunnen openstellen,” zegt minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT).

Sinds de uitbraak van COVID-19 op 13 maart, is het luchtruim direct door de autoriteiten gesloten. De bedoeling was om het vandaag weer te openen, maar door de nieuwe ontwikkelingen rond het virus gaat dit niet door. Jubithana heeft het besluit genomen in overleg met zijn collega van Volksgezondheid, Luchthavenbeheer en het Management Outbreak Control Team. De bewindsman benadrukt dat het aantal besmettingen sterk toeneemt.

De TCT-minister heeft begrip voor de roep naar openstelling van het luchtruim door exporteurs die hun vracht op de commerciële vluchten kunnen uitbreiden als SLM en KLM vaker gaan vliegen. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt voor urgente vluchten zoals repatriëring, vervoer van personen in verband met overlijden, om medische redenen of wanneer iemand een belangrijke dienst voor de Surinaamse staat kan of moet leveren.

SLM voert op de dinsdag vanuit Amsterdam naar Paramaribo een urgentievlucht uit en op de woensdag van Paramaribo naar Amsterdam. De KLM doet dat op de vrijdag vanuit Amsterdam naar Paramaribo en op de zaterdag in omgekeerde richting.

Suriname telt momenteel 48 coronadoden.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen