maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname lost schuld IMF volledig af

lees ook ...

VP Brunswijk woonde crematie van vriend Dilip Sardjoe bij

Vice President (VP) Ronnie Brunswijk heeft de uitvaart van ondernemer Rudi Dilip Sardjoe op 21 januari jongstleden bijgewoond. Dilip Sardjoe is onder grote publieke belangstelling met staatseer gecrem...

Suriname heeft zijn schuld bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) volledig afbetaald. De laatste betaling was US$ 10.46 miljoen. Het gaat om de ‘Standby Agreement’ die in 2016 was afgesloten door de vorige regering.

De eerste betaling aan het IMF werd door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) gedaan in augustus 2019. De totale aflossing aan het IMF over de afgelopen periode in dit kader bedroeg US$ 81.27 miljoen.

De CBvS heeft nu ook voldaan aan de vijfde aflossing ad. US$ 7.70 miljoen aan de commerciële banken in het kader van de terugbetaalovereenkomsten van de vreemde valuta kasreserves die in mei 2020 met de banken zijn afgesloten.

Door het tijdig voldoen van deze nationale en internationale betalingsverplichtingen doet de bank nog een stap in de richting van herstel van het vertrouwen, schrijft de CBvS.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname lost schuld IMF volledig af