Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname loopt betalingsachterstanden langzaam in

Geplaatst

op

Tijdens De Nationale Assemblee van gisteravond, heeft de Minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, de totale tekorten bekend gemaakt op de totale rekening van het bruto binnenlandse product (bbp).

Voor het eerste halfjaar is dit tekort vastgesteld op SRD 775 miljoen. Dit is gebaseerd op 3% op de totale rekening van het bruto binnenlandse product. Naar verwachting zal dit tekort eind van het jaar uitlopen naar 6,4 procent, maar dit is binnen de marge wat is afgesproken met het Internationale Monetair Fonds in de overeengekomen Letter of Intent, aldus Hoefdraad.

Hoefdraad geeft aan dat het totale tekort geleidelijk word ingelopen. Er zijn momenteel geen buitenlandse achterstanden op de aflossingen van buitenlandse rekeningen en een groot deel van de betalingsachterstanden op andere rekeningen zijn inmiddels ingelopen.

Het ministerie van Financiën heeft voor dit jaar de leningen bijgesteld van USD 138 Miljoen naar 1,4 miljard. De aflossingen van de rente van leningen nemen bijna een kwart van dit bedrag in beslag: USD 461 miljoen, gevolgd door opgenomen voorschotten bij de Centrale Bank van Suriname met 270 miljoen.
Nog dit jaar zal de Rij- en Voertuigbelasting in werking treden. Naar verwachting zal dit de staatskas SRD 220 miljoen extra opleveren.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Lucille Anches

    maandag 10 oktober 2016 at 09:07

    Zal wel! Wie kijkt het allemaal na of het inderdaad zo is?

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |