Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname loopt betalingsachterstanden langzaam in

Geplaatst

op

Tijdens De Nationale Assemblee van gisteravond, heeft de Minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, de totale tekorten bekend gemaakt op de totale rekening van het bruto binnenlandse product (bbp).

Voor het eerste halfjaar is dit tekort vastgesteld op SRD 775 miljoen. Dit is gebaseerd op 3% op de totale rekening van het bruto binnenlandse product. Naar verwachting zal dit tekort eind van het jaar uitlopen naar 6,4 procent, maar dit is binnen de marge wat is afgesproken met het Internationale Monetair Fonds in de overeengekomen Letter of Intent, aldus Hoefdraad.

Hoefdraad geeft aan dat het totale tekort geleidelijk word ingelopen. Er zijn momenteel geen buitenlandse achterstanden op de aflossingen van buitenlandse rekeningen en een groot deel van de betalingsachterstanden op andere rekeningen zijn inmiddels ingelopen.

Het ministerie van Financiën heeft voor dit jaar de leningen bijgesteld van USD 138 Miljoen naar 1,4 miljard. De aflossingen van de rente van leningen nemen bijna een kwart van dit bedrag in beslag: USD 461 miljoen, gevolgd door opgenomen voorschotten bij de Centrale Bank van Suriname met 270 miljoen.
Nog dit jaar zal de Rij- en Voertuigbelasting in werking treden. Naar verwachting zal dit de staatskas SRD 220 miljoen extra opleveren.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Lucille Anches

    maandag 10 oktober 2016 at 09:07

    Zal wel! Wie kijkt het allemaal na of het inderdaad zo is?

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen