Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname loopt betalingsachterstanden langzaam in

Geplaatst

op

Tijdens De Nationale Assemblee van gisteravond, heeft de Minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, de totale tekorten bekend gemaakt op de totale rekening van het bruto binnenlandse product (bbp).

Voor het eerste halfjaar is dit tekort vastgesteld op SRD 775 miljoen. Dit is gebaseerd op 3% op de totale rekening van het bruto binnenlandse product. Naar verwachting zal dit tekort eind van het jaar uitlopen naar 6,4 procent, maar dit is binnen de marge wat is afgesproken met het Internationale Monetair Fonds in de overeengekomen Letter of Intent, aldus Hoefdraad.

Hoefdraad geeft aan dat het totale tekort geleidelijk word ingelopen. Er zijn momenteel geen buitenlandse achterstanden op de aflossingen van buitenlandse rekeningen en een groot deel van de betalingsachterstanden op andere rekeningen zijn inmiddels ingelopen.

Het ministerie van Financiën heeft voor dit jaar de leningen bijgesteld van USD 138 Miljoen naar 1,4 miljard. De aflossingen van de rente van leningen nemen bijna een kwart van dit bedrag in beslag: USD 461 miljoen, gevolgd door opgenomen voorschotten bij de Centrale Bank van Suriname met 270 miljoen.
Nog dit jaar zal de Rij- en Voertuigbelasting in werking treden. Naar verwachting zal dit de staatskas SRD 220 miljoen extra opleveren.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Lucille Anches

    maandag 10 oktober 2016 at 09:07

    Zal wel! Wie kijkt het allemaal na of het inderdaad zo is?

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Jongen in internaat Atjoni ernstig mishandeld

Geplaatst

op

By

Woensdagochtend is een jongen die in het internaat Atjoni woonde ernstig mishandeld door een kamergenoot.

Het slachtoffer zou door zijn kamergenoot zijn aangevallen met een knuppel. Het slachtoffer had een opgezwollen gezicht en zijn linkeroog kon nauwelijks open. Hij kon moeilijk praten omdat dat voor nog meer pijn zorgde, vertelt een bezorgde oom van het slachtoffer. De jongen is na behandeling voor verder onderzoek verwezen naar een oogarts. 

De twee zouden eerder die dageen woordenwisseling hebben gehad om een mobiele telefoon. Het slachtoffer isin zijn slaap aangevallen en liep zware hoofdletsels op. De internaatbeheerdertrof het slachtoffer ‘s ochtends aan in zijn bed, besmeurd met bloed, enschakelde direct de politie in. De kamergenoot is in verzekering gesteld, zegtde politie.

Lees verder

Suriname

Megadrugs vangst verbrand in kraka

Geplaatst

op

By

Meer dan 2300 kilogram in beslag genomen drugs werd donderdag onder toezicht van vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname en het Openbaar Ministerie in de as gelegd.

De verbranding van het verboden spul heeft plaatsgevonden te Kraka. “Niet alleen de Cocaïne van de grote recente vangst op 08 januari jongstleden, maar ook andere drugssoorten die eerder in beslag genomen zijn zijn vandaag verbrand”, verteld de inspecteur van politie, August van Gobbel.

De inspecteur reageerde hiermee op de verbranding van 17 januari 2019.
Hij voert aan dat de drugs de in het verleden op verschillende locaties is verbrand.

Om de last voor de omgeving zo miniem mogelijk te houden is gekozen voor Kraka.

Lees verder

Meest gelezen