Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname loopt betalingsachterstanden langzaam in

Geplaatst

op

door

Tijdens De Nationale Assemblee van gisteravond, heeft de Minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, de totale tekorten bekend gemaakt op de totale rekening van het bruto binnenlandse product (bbp).

Voor het eerste halfjaar is dit tekort vastgesteld op SRD 775 miljoen. Dit is gebaseerd op 3% op de totale rekening van het bruto binnenlandse product. Naar verwachting zal dit tekort eind van het jaar uitlopen naar 6,4 procent, maar dit is binnen de marge wat is afgesproken met het Internationale Monetair Fonds in de overeengekomen Letter of Intent, aldus Hoefdraad.

Hoefdraad geeft aan dat het totale tekort geleidelijk word ingelopen. Er zijn momenteel geen buitenlandse achterstanden op de aflossingen van buitenlandse rekeningen en een groot deel van de betalingsachterstanden op andere rekeningen zijn inmiddels ingelopen.

Het ministerie van Financiën heeft voor dit jaar de leningen bijgesteld van USD 138 Miljoen naar 1,4 miljard. De aflossingen van de rente van leningen nemen bijna een kwart van dit bedrag in beslag: USD 461 miljoen, gevolgd door opgenomen voorschotten bij de Centrale Bank van Suriname met 270 miljoen.
Nog dit jaar zal de Rij- en Voertuigbelasting in werking treden. Naar verwachting zal dit de staatskas SRD 220 miljoen extra opleveren.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Lucille Anches

Zal wel! Wie kijkt het allemaal na of het inderdaad zo is?Advertentie

Suriname

8 Surinaamse sportjournalisten in Columbia voor deelname AIPS Games

Geplaatst

op

door

De Vereniging van Sport Journalisten Suriname is met een acht tal vertegenwoordigers in Columbia,Bucaramanga, voor deelname aan de 4e editie van de AIPS Games. Dit is een geheel dat om de 2 jaar gehouden en georganiseerd wordt door de AIPS. Dit jaar duren de games van 20 tot en met 24 mei aanstaande. Suriname komt uit op de onderdelen atletiek, bowling, futsal, pool en tafeltennis. Er staat ook schaken op het schema. Futsal en atletiek hebben de meeste deelnemers.

De delegatie bestaat uit voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde. Bij de games die maandag aanstaande beginnen komt Suriname gelet op het schema vanaf dinsdag in actie met het onderdeel biljart gevolgd door de daarop volgende dagen: zaalvoetbal, tafeltennis , atletiek en bowlen

Bij vorige participaties is het Suriname steeds gelukt in de prijzen te vallen. Onder anderen Eenig, Soeltan, Rakesh Parag en Zalman wonnen in Brazilië en Mexico medailles. Volgens de delegatie van Suriname ligt het in de bedoeling om meer medailles in de wacht te slepen en natuurlijk ook op verschillende onderdelen kampioen te worden. De games duren tot en met 24 mei. De daarop volgende dag reisd men terug naar Aruba alwaar men 2 dagen zal blijven om terug te vliegen naar Suriname.

Lees verder

Suriname

President Bouterse: “ Als ik moet reshuffelen ga ik het doen”

Geplaatst

op

door

PresidentDesire Bouterse heeft vanaf hij het Staatshoofd van Suriname is, 47 ministersgereshuffeld of bedankt. Na de beediging van de nieuw bakken ministers vanheden werd er een persconfernetie belegd waarbij aan het Staatshoofd gevraagdwerd waarom hij zo te werk gaat.

Bouterse gafheel kort en zakkelijk aan dat in geval hij moet reshuffelen of bedanken hijgeen keus heeft om dat te doen. Volgens journalisten wordt het een last voor deStaatskas. In de afgelopen jaar zijn 47 ministers versleten en heel opvallendis dat enkele van hen precies een jaar aanzitten. Er was maar 1 minister dieniet lang aanzat. Het gaat om Eugene van der San die de minister van Justitieen Politie was. Hij zat slechts enkele maanden aan.  

Voor wat de salarissen van Chotkan de gewezen directeur van international luchthaven van Suriname en Sergio Akiemboto de directeur van Grasalco betreffen blijven die het zelfde salaris van de instantie waar ze leiding aan gaven ontvangen.

Lees verder

Meest gelezen