donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname leent 50 miljoen bij IDB

lees ook ...

Despite having been independent for 47 years, Suriname is st...

The country of Suriname is still not united. There are still differences. Harrit Ramdien, a VHP assembly member, says she will keep bringing up nation building. She is unsure of when we shall unite as...

Suriname heeft een speciale leningsovereenkomst getekend met de IDB. Het gaat om een bedrag van US$ 50 miljoen met een trekkingsperiode van een jaar, een aflossingsperiode van zeven jaar, een grace periode van drie jaar en een rente van tussen de twee en drie procent jaarlijks. Suriname en de bank werden vertegenwoordigd door minister Achaibersing en IDB-president Mauricio Claver-Carone.

Het betreft hier de eerste tranche van de ‘Macroeconomic Emergency Program to Protect Economic and Social Development’ aan begrotingssteun. IMF heeft volledige steun toegezegd aan Suriname. Dit moet de uitvoering van het IMF-programma bevorderen. In totaal zijn er drie IDB-leningen getekend van totaal US$ 85 miljoen, ter ondersteuning van de sociale sector, het onderwijs en drinkwater. IDB garandeerde blijvende steun aan Suriname.

Archaibersing noemde IDB een betrouwbare partner. Er zijn plannen om deze middelen in te zetten ten behoeve van de private sector, de sociale sector, infrastructuur en capaciteitsversterking. De bewindsman nodigde president Claver-Carone uit voor een bezoek aan Suriname. Hij is er waarschijnlijk in juni van dit jaar.

De totale delegatie van Suriname onder leiding van de minister van Financiën en Planning, de governor van de Centrale Bank, Maurice Roemer en Suriname’s ambassadeur in Washington, DC, Marten Schalkwijk, waren aanwezig hierbij.

Voorafgaand aan de ondertekening is er er goedkeuring gevraagd en ook verkregen van het Bureau voor de Staatsschuld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname leent 50 miljoen bij IDB