woensdag 24 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.8 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname lanceert kwalificatieraamwerk voor gelijke onderwijskansen

lees ook ...

Onvrede bij Surinaamse servicestationhouders: Actie mogelijk...

Er heerst groeiende ontevredenheid onder de Surinaamse servicestation exploitanten. Sirodjenie Jankie, ondervoorzitter van de Surinaamse Service Station Exploitanten Bond (SSEB), heeft bevestigd dat e...

Suriname heeft een kernwerkgroep opgericht om het Nationaal Kwalificatieraamwerk te ontwikkelen. Dit initiatief is onderdeel van het Enhancement of Technical and Vocational Education and Training-project (ETVET), dat gefinancierd wordt door de Caribbean Development Bank. Het raamwerk heeft tot doel de toegang tot onderwijs, training en certificering voor alle burgers te verbeteren, en het biedt individuen de mogelijkheid om ongeacht hun leeftijd door te groeien naar hogere niveaus.

Bovendien stelt het mensen die het formele schoolsysteem hebben verlaten in staat om op basis van hun vaardigheden en werkervaring erkende certificaten te behalen, die zowel in Suriname, het Caribisch gebied als internationaal erkend worden.

Onlangs kwam de kernwerkgroep voor het eerst bijeen, bestaande uit vertegenwoordigers van het algemeen onderwijs, beroepsonderwijs en hoger onderwijs. Onder leiding van consultant mevrouw Paulette Dunn Pierre zal de werkgroep zich richten op de ontwikkeling van een Nationaal Kwalificatieraamwerk dat perfect aansluit bij de behoeften en eisen van Suriname. Belanghebbenden uit het hele land zullen ook de gelegenheid krijgen om hun inbreng te leveren, aangezien de consultant bijeenkomsten zal organiseren in verschillende regio’s.

Het project is begin mei gestart en men verwacht dat het raamwerk eind 2023 ontwikkeld zal zijn en geïmplementeerd kan worden.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname lanceert kwalificatieraamwerk voor gelijke onderwijskansen