maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname krijgt van obligatiehouders uitstel van betaling

lees ook ...

Franse en Guyanese ambassadeur willen samenwerking met Surin...

De ambassadeur van Frankrijk in Suriname, Nicolas de Bouillane de Lacoste, en de ambassadeur van Coöperatieve Republiek Guyana, Virjanand Depoo, hebben tijdens een bezoek aan de voorzitter van De Nati...

Suriname is er gisteren in geslaagd om het nodige percentage van stemmen van obligatiehouders te verkrijgen voor uitstel van betaling. Het verzoek hiervoor werd op 13 november ingediend. Obligatiehouders hebben ingestemd met uitstel van betaling voor in totaal US $ 48 miljoen aan hoofdsom- en rentebetalingen die verschuldigd zijn uit hoofde van de 2023 en 2026 obligaties gedurende de periode van 26 oktober 2020 tot 31 maart 2021.

De regering heeft een onhoudbare staatsschuld van de vorige regering geërfd. Gezien de lage economische activiteit en hoge inflatie, is door de regering besloten om schuldonderhandelingen aan te gaan met haar schuldeisers, op basis van transparantie en gelijkwaardige behandeling van crediteuren.

De onderhandelingen over schuldherstructurering zullen worden ondersteund door economische hervormingen die moeten resulteren in een betere toekomst voor de Surinaamse bevolking. In verband hiermee worden ook besprekingen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gevoerd met als doel om binnenkort financiering vanuit een IMF-programma te kunnen ontvangen. Er zijn verder ook gesprekken met multilaterale instellingen om budgetondersteuning te verkrijgen.

Deze verantwoordelijke aanpak van de regering werd positief ontvangen door de obligatiebeleggers, die gisteren – met ruim meer dan de vereiste meerderheid van 75 procent – instemden met het uitstel van betaling.

“We zijn dankbaar dat schuldeisers beseffen hoe diep de financiële problemen van het land zijn en dat we deze financiële problemen willen overwinnen door middel van samenwerking, goodwill en gezonde economische hervormingen. Wij zijn bezig met een heel gestructureerd plan met duidelijke stappen om de economie weer gezond te maken” zegt de minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing.

De uitstelperiode van betaling, die loopt tot 26 april 2021, schept gunstige voorwaarden voor constructieve besprekingen tussen de Surinaamse regering en haar schuldeisers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname krijgt van obligatiehouders uitstel van betaling