zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname krijgt USD 50 miljoen begrotingssteun lening

lees ook ...

Op het hoofdkantoor van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) werd vandaag een leningsovereenkomst getekend voor de eerste tranche aan begrotingssteun van USD 50 miljoen  voor het ‘Macroeconomic Emergency Program to Protect Economic and Social Development’. Voor Suriname tekende minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning, terwijl President Mauricio Claver–Carone tekende namens de IDB.

De Minister memoreerde dat de IDB een van de eerste internationale financieringsinstellingen was die bij de gang naar het IMF aan Suriname haar volledige steun had toegezegd. Direct na de goedkeuring van het IMF programma werd de thans getekende lening met Suriname voorbereid. Deze speciale ontwikkelingslening moet daarom ook gezien worden als ondersteuning bij de uitvoering van het IMF programma. In februari van dit jaar zijn ook drie reguliere leningen met de IDB getekend voor een totaal bedrag van USD 85 miljoen voor ondersteuning in de sociale sector, onderwijs en drinkwater.

De IDB President complimenteerde Suriname met de uitvoering van het IMF programma. Hij benadrukte dat Suriname mag blijven rekenen op technische en financiële ondersteuning van de IDB. Verder gaf hij aan dat Suriname een veelbelovende toekomst tegemoet gaat. De Minister van Financiën sprak zijn dank en waardering uit voor het vertrouwen en de ondersteuning van de IDB in de Regering van Suriname en noemde ze een betrouwbare partner waarop Suriname kan rekenen.

De middelen hebben al een bestemmingsplan waaronder de private sector, de sociale sector, infrastructuur en capaciteitsversterking. Minister Achaibersing nodigde de President Claver- Carone uit voor een bezoek aan Suriname, hetgeen waarschijnlijk in juni van dit jaar zal plaatsvinden. De totale delegatie van Suriname onder leiding van de Minister van Financiën en Planning, de Governor van de Centrale Bank en de Ambassadeur in Washington waren aanwezig bij deze ceremonie.

oorafgaand aan de ondertekening van deze lening er goedkeuring is gevraagd en verkregen van het Bureau voor de Staatschuld. Deze lening heeft een trekkingsperiode van 01 jaar, een aflossingsperiode van 07 jaren, een grace periode van 03 jaren en een rente van tussen de 02- 03% per jaar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname krijgt USD 50 miljoen begrotingssteun lening