woensdag 29 november 2023
24.2 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname krijgt steun van PAHO voor wateroverlast getroffen gebieden

lees ook ...

Vrijheid van meningsuiting & mediawerkers in Suriname 20...

De Surinaamse Vereniging van Journalisten, voorgezeten door Vishmohanie Thomas, heeft met ATV Harvey Panka (B.A.-journalistiek) in zijn functie als voorzitter van de Association of Carribbean Mediawor...

Carissa Etienne, de directeur van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) heeft duidelijk gemaakt aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, dat de organisatie Suriname ondersteunen zal in door wateroverlast getroffen gebieden. Zij deed deze belofte tijdens de 75ste World Health Assembly (WHA) die gehouden wordt van 22 mei tot en met 28 mei 2022 in Genève, Zwitserland tijdens een bilateraal gesprek met de bewindsman.

Ramadhin heeft tijdens de ontmoeting een project ingediend bij de PAHO voor het veiligstellen van de toegang tot gezondheidszorg in de door wateroverlast getroffen gebieden in de districten Sipaliwini en Brokopondo. Etienne heeft dit projectvoorstel, vanwege de urgentie, onmiddellijk doorgeleid naar de afdeling Emergency van de PAHO. Op woensdag 25 mei is dit voorstel goedgekeurd, waarbij ondersteuning aangeboden zal worden aan Suriname.

PAHO zal het ministerie van Volksgezondheid van Suriname ondersteunen door de kosten van transport en logistiek, medische benodigdheden en verbruiksgoederen, schoonmaakproducten en benodigdheden, verzending van persoonlijke beschermingsmiddelen en kritieke medische attributen en medicijnen te dekken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname krijgt steun van PAHO voor wateroverlast getroffen gebieden