Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname krijgt steun van Islamitische ontwikkelingsbank in COVID-19-pandemie

Geplaatst

op

Us Dollars. Foto Shutterstock

De Islamitische ontwikkelingsbank (ISDB) heeft US$ 2.3 miljard beschikbaar gesteld ter ondersteuning van 57 lidlanden, waaronder Suriname, in de strijd tegen het COVID-19-virus. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft maandag een vruchtbare bespreking gehad, via videoconferentie, met de president van de ISDB Bandar M Haijar.

Deze ondersteuning is beschikbaar voor directe hulp in de gezondheidszorg en voor het herstellen van de economie, inclusief de private en de sociale sectoren die getroffen zijn door deze pandemie. Hierbij wordt een holistische benadering toegepast en wordt gekeken naar korte-, middellange- en lange termijn acties.

Minister Hoefdraad deed verslag over de huidige situatie in Suriname als gevolg van het COVID-19-virus, zowel op het gebied van de gezondheidszorg als de economie. De ISDB werd ook geïnformeerd over het ingestelde noodfonds en de prioriteiten van dit fonds. Ook werden de uitdagingen die Suriname ondervindt bij het adequaat inspelen op de gevolgen van deze pandemie gedeeld met de ISDB-president en zijn team.

Vanwege het feit dat Suriname via de Wereldbank en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) al hulp ontvangt voor de gezondheidszorg, werd met de ISDB-ondersteuning voor de private- en sociale sectoren besproken. Er is specifiek genoemd kapitaal voor de lokale productie- en toerismesector voor het in stand houden van de bedrijven en voor investeringen.

Volledige ondersteuning

De noodzaak van de nodige importen voor de productiebedrijven werden ook aan de orde gesteld. Voor de onderwijssector werd eventuele ondersteuning van het distance learning (ICT) deel besproken. De ISDB heeft haar volledige ondersteuning toegezegd en zal in de komende periode deze bijstand in samenwerking met het ministerie van Financiën verder uitwerken. Een programma inclusief een budget zal gezamenlijk geformuleerd worden.

De ondersteuning van de ISDB zal hoofdzakelijk uit leningen bestaan en vindt plaats via haar verschillende entiteiten zoals de Islamic Corporation for the Development of Private Sector (ICD), de International Islamic Trade Finance Corporation (ITFC) en Islamic Corporation for the Insurance of Investment and Export Credit (ICIEC).

Leningsvoorwaarden

De leningsvoorwaarden van de bestaande leningsovereenkomst tussen ITFC en Suriname van US$ 25 miljoen als gevolg van COVID-19 zijn versoepeld. Deze overeenkomst wordt momenteel gebruikt voor de import van medicijnen en medische verbruiksartikelen via het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) samen met het ministerie van Volksgezondheid, tarwe via De Molen, babyvoeding via Nutrisur, brandstof via Staatsolie en inputs voor de agrarische sector via het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Culturu.com

11 Reacties
11 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Marleen
donderdag 23 april 2020 03:24

Probeer zo min mogelijk te lenen. Want we blijven lenen. Het land gaat kapot. Probeer het op eigen kracht. Lenen is op lang termijn alleen maar ellende. Als medicijnen enz gekocht moeten worden ok. Maar dan zullen we de tol moeten betalen. Arm.

Henk
donderdag 23 april 2020 04:19

Dat is een enorme verantwoordelijkheid. Er zullen harde voorwaarden aan deze lening gesteld zijn. Maar wat zijn deze harde voorwaarden. Wat moet Suriname daarvoor inleggen? Alles moet transparant zijn, want het volk heeft recht op al deze informaties. En hoe gaat de controle geschieden op de aanbestedingen en de uitgaven en welke accountancy gaat deze taak uitvoeren?

Frederik
donderdag 23 april 2020 04:33

Kan het land zomaar maar geld kenen? Wat staat er tegenover? Wie toetst dit kabinet is er iemand of is er iets die er stem heeft en kan zeggen.. stop …nu….anders gaat het lenen maar door. Want als niemand deze regering kan tegenhouden te stoppen met lenen, zullen we tot kinds kinderen aan toe er niet uit komen tenzij er een wonder komt. Iets wat Suriname zal laten bloeien . Op zo een manier zal het volk pinaren.lenenlenen lenen… maakt een land kapot.mensen ons land maakt moeilijke tijden door.corona treft elk land.. Maar het kan hersteld worden… Maar stop dan… Lees verder »

Ram
donderdag 23 april 2020 11:05

Ik vind het belachelijk dat hoefdraad overal geld leent. Wij zijn leningen aangegaan en kunnen zelfs de rente niet betalen.
Ben nu echt benieuwd hoe groot de schuld is van alle leningen bij elkaar. We moeten niet blind blijven varen dat er olie voor de kust is gevonden. We zijn op sterven na dood(financieel) en legt men de strop om ons bel strakker en strakker aan.

Suriname is een gezegend land🤔😆😆😆😆🤣 onze bestuurders vervloekt gespuis.

Dit is meer dan misdadig wat er gaande is.

Abel
donderdag 23 april 2020 12:48

In Suriname is het met alle respect wat Covid 19 betreft niet zo dramatisch maar nee lenen om hun en famleden te verheerlijken.Surinamers wordt wakker ze lenen teveel en alles zal terug betaald moeten worden.Denk aan jou kinderen en kleinkinderen en niet hebberig zijn jullie arme burgers zullen nooit van proviteren wel mee helpen terug te betalen.

Jack
donderdag 23 april 2020 17:21

Al het geld zal in de zakken van de NDP’ers verdwijnen. De dievenbende. Aub verstrek hun geen cent. Na 25 mei as. dan beslissing nemen. Dus na de komende verkiezing. De NDP’ers hebben al honderden miljoenen dollar gestolen van de bevolking.
Gewaarschuwd mens telt voor 2.

Grace
donderdag 23 april 2020 18:08

Het geld gaat in de zakken van corrupte politici.

Grace
donderdag 23 april 2020 18:09

Geld verdwijnt in de zakken van corrupte politici. Is altijd zo geweest

Hemradj
donderdag 23 april 2020 18:24

Lenen kost geld .
Wanneer gaat su stoppen met lennen.Terwijl zoveel waarde heeft in su.Grondstoffen enz enz
Maar liggen aan buitenlandse handen belachelijk tocht

Orlando
donderdag 23 april 2020 18:29

GELD.HollAND heeft geld.wan pipel.. Dat was zo dat is zo en zal altijd zo blijven. Wees gerust alles komt terecht. Wel we wachten nog steeds. Al die presidenten die nu doos zijn draaien in hun graf wat van Suriname terecht is geworden.

NATIONALIS
donderdag 23 april 2020 18:59

Leningen moeten aangewend worden voor economische zelfstandigheid.
Suriname heeft olie. De producten die uit olie worden gemaakt moet Suriname zelf leren maken. Enkel ruwe olie exporteren is kapitaalverlies.Advertentie

Suriname

Vervolging tegen alle agenten betrokken bij dood George Floyd

Geplaatst

op

Anp 413151086

De openbaar aanklager zal alle agenten die betrokken zijn bij de dood van de 46-jarige George Floyd worden vervolgd. Ze worden vervolgd voor moord zonder enige voorbedachte rade. Het gaat in totaal om 4 agenten die aangeklaagd worden.

“Een belangrijke stap voor rechtvaardigheid is dit”, zegt de Amerikaanse Senator Amy Klobuchar. Het is eerder bekend gemaakt via Twitter.

Eerder heeft agent Chauvin bij de arrestaties met zijn knie de hals van Floyd gedrukt tegen de grond. Om de lang aanhoudende druk is Floyd om het leven gekomen. Op die bewuste dag heeft Floyd met vals geld bij een winkel betaald. De arrestaties is hierna gefilmd en verspreid over de hele wereld.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

COVID-19 besmettingen in Suriname gestegen met 8

Geplaatst

op

1 Breaking News

De COVID-19 teller in Suriname is gestegen met 8 personen dit brengt het aantal besmettingen naar 82.

Op de website is duidelijk te zien dat de actieve cases nu gesteld zijn op 72. 82 personen zijn momenteel positief getest. Sinds gisteren zijn de COVID regels in Suriname verscherpt. De vicepresident van Suriname, Ashwin Adhin de nieuwe regels aangekondigd. Er geldt momenteel een Total- Lock down in het land. – Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen