Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname krijgt steun IDB en IMF

Geplaatst

op

Armand Achaibersing Foto Fhr1

De Surinaamse regering onder leiding van Chan Santokhi zal volledige ondersteuning krijgen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) bij het weder gezond maken van het macro-economisch klimaat in het land. Dit hebben zij vorige week aangegeven bij gesprekken met minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning.

Achaibersing heeft met de IMF het Surinaams ontwikkelingsprogramma besproken en met de IDB ondersteuning bij het beheersen van de COVID-19-pandemie in Suriname. Door het ministerie van Financiën en Planning worden voorbereidingen getroffen tot hervatting van de relatie met het IMF. De samenwerking moet helpen om het macro-economische klimaat weer gezond te maken. Dat houdt onder meer in het werken naar een sluitende begroting, een beheersbare schuld, een realistische stabiele wisselkoers, en de wederopbouw van de monetaire reserve. Dat zal zodanig moeten gebeuren, dat de crisis niet nog meer gaat drukken op de schouders van de sociaal zwakkeren.

Bij het gesprek met president Luis Alberto Moreno van de IDB en de lokale vertegenwoordiger Antonio Goncalves, is in eerste instantie ondersteuning besproken die gegeven kan worden tot beheersing van de COVID-19 pandemie in Suriname. Binnenkort zal er overleg zijn over de lopende programma’s en de mogelijkheden voor verbetering en verdieping van de samenwerking tussen de IDB en Suriname.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
marge
woensdag 29 juli 2020 12:50

Imf krijgt weer een dikke vinger in de pap. Tegen welke prijs??

John Winner
woensdag 29 juli 2020 13:20

Niet zo negatief, als we alleen maar willen hebben en er niets positiefs tegenover stellen dan komen we er niet. laten we blij zijn dat er overal in de wereld weer mogelijkheden zijn voor Suriname. Niet vergeten dat het land door de vorige regering in grote schulden en in een economische crisis is achter gelaten. Dan zijn er op het laatste moment nog meer schulden gemaakt en heel veel onnodige mensen tegen top salarissen aangenomen. De vorige regering heeft geprobeerd nog zoveel mogelijk schade aan te richten voor de nieuwe regering en het volk. Laten we daar eens naar kijken… Lees verder »

Theo
woensdag 29 juli 2020 14:19

Suriname had als Indonesië na de onafhankelijkheid veel beter voor moeten staan. Indonesië heeft Nederland niet nodig. Nooit meer domme mensen laten regeren als je het niet kan. Studenten moeten beurzen krijgen om buiten Suriname te gaan studeren en kennis in het land te brengen en te onderwijzen. Niet alleen feestenAdvertentie

Suriname

Suriname’s parlementariër Patricia Etnel: “zaken zullen anders aangepakt worden”

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 07 29 At 07.49.02

Gillmore Hoefdraad, de toenmalige minister van financiën tijdens regering Bouterse 2, is in zijn ambtsperiode vaker negatief in het nieuws besproken. De ongeregeldheden welke bij de centrale bank van Suriname aan het rollen werd gebracht is nog vers in het geheugen van velen, omdat deze zaak maar niet tot klaarheid kan worden gebracht.

De meerderheid in het vorig parlement zorgde voor wat ademruimte voor de ex-minister Gillmore Hoefdraad, door de vordering tot zijn in staat van beschuldiging stelling af te wijzen. Recentelijk is in deze slepende kwestie een derde verdachte aangehouden. Aan de hand van verklaringen van deze verdachte acht de Procureur-Generaal (PG), het nodig om een hernieuwde vordering te doen. Deze vordering komt op de tafel van een nieuw parlement, waarvan de meerderheid van de leden een andere mening over deze kwestie heeft dan van het vorig parlement. Het is dus te verwachten dat de meeste leden zullen stemmen voor inwilliging van de vordering.

Het lid Patricia Etnel daarentegen wil veel verder gaan dan te stemmen voor de toewijzing van de vordering.
Zij is de mening toegedaan dat deze nieuwe regering ervoor moet zorgen, dat in de toekomst de PG niet aan het parlement hoeft te vragen om toestemming om een ambts- of ex-ambtsdrager strafrechtelijk te vervolgen. “Ben je onjuist bezig, dan moet de rechterlijke macht de ruimte krijgen om te vervolgen. Recht voor één, recht voor allen”, aldus Etnel.

Verder heeft Etnel een andere mening dan voormalig parlementariër Rashied Doekhi, inzake de hernieuwde vordering. Volgens Doekhi kan een persoon niet voor een tweede keer voor dezelfde kwestie vervolgd worden. “Dat is het in feite niet. We hebben een nieuwe regering, dus zaken zullen anders aangepakt worden. Meneer Doekhi heeft het totaal niet goed gezien. We zullen uiteindelijk een besluit nemen om daadwerkelijk de case van Hoefdraad, duidelijk en juist aan te pakken. Dit hoort bij een samenleving van wet en recht”, aldus Etnel.

Culturu.com—-Ferdinand Louis

Lees verder

Suriname

Voorzitter Surinaams parlement ontvangt goederen van binnenlandse ondernemers

Geplaatst

op

Donatie Aan Dna Voorzitter

De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, heeft op maandag 27 juli een donatie in ontvangst genomen van binnenlandse ondernemers. De heren Waldi Aloeboetoe van Jurterlinta Ahad NV en Paul Abiteng van Suriwood Masters NV hebben honderd handsanitizers en duizenden mondkapjes geschonken aan het hoogste orgaan van staat. De schenking bestaat ook uit een grote printer van het merk Canon en twee laptops.

Bee is blij met de donatie. Echter benadrukt hij dat het parlement niet hetzelfde probleem heeft als dat van de ministeries, waarbij er geen werkattributen zijn aangetroffen. Daarom heeft de DNA-voorzitter zijn complimenten hiervoor uitgesproken aan zijn voorganger Jennifer Simons.

Na vernomen te hebben dat het kabinet van de president niet beschikt over de nodige werkattributen hebben ondernemers zich voorgenomen om een donatie te doen aan het instituut. President Chan Santokhi heeft aangegeven dat er zich intussen vier ondernemers bereid hebben getoond om met apparatuur te ondersteunen.

Directeur Reza Amirkhan van de onderneming Charefa, is de eerste die namens drie bedrijven werkattributen heeft overhandigd aan het staatshoofd. Het gaat in deze om 3 laptops, 2 bureau computers en 3 printers. Deze spullen zijn op 24 juli overhandigd aan het staatshoofd.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen