maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname krijgt steun Fransen voor ontwikkeling Lawagebied

lees ook ...

Kansen grijpen: de weg naar doorbraken met God

Marlon Hestick, de auteur, heeft enkele exemplaren van zijn boek overhandigd aan Marinus Bee MSc. LL.B., de voorzitter van het parlement. Het boek, getiteld "The Opportunity Lifestyle: Principles for ...

Suriname zal actiever door Frankrijk worden geholpen met de ontwikkeling van het Lawagebied. Er zal worden samengewerkt op het gebied van onder andere de aanpak van wateroverlast, milieuvervuiling, gezondheidszorg, burgerregistratie, justitie en criminaliteit en de agrarische ontwikkeling. Dit is op dinsdag naar voren gekomen tijdens een bespreking op het Kabinet van de Vicepresident (vp).

Namens Suriname heeft vp Brunswijk aan de bespreking deelgenomen samen met minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en de districtscommissarissen (dc) van Sipaliwini. De Franse delegatie werd geleid door Tani Mirta, adviseur op het gebied van Samenwerkingsaangelegenheden. Deze bilaterale samenwerking tussen beide landen moet in het Lawagebied serieuze ontwikkelingen met zich teweegbrengen.

Verder zijn er tal van afzonderlijke onderwerpen, besproken waaronder de versoepeling van de visa bij het reizen. Ook werd er aan de vp mandaat gevraagd voor het uitvoeren van projecten.

Afgesproken is dat de dc van Lawa, Henk Deel, een brief met alle behoeften en wensen voor de ontwikkeling van dat gebied zal opstellen. De Fransen hebben gevraagd naar een contactpersoon, die de zaken vooraf kan regelen en afstemmen met het Kabinet van de Vicepresident. De vp zal een brief concipiëren en die meesturen met Tani Mirta naar de Frans-Guyanese regering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname krijgt steun Fransen voor ontwikkeling Lawagebied