donderdag 23 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname krijgt Sinopharm-vaccin

lees ook ...

Apoera heeft betere wegen nodig om producten te vervoeren

President Chandrikapersad Santokhi ontving op maandag 20 maart jongstleden DC Josta Lewis van Apoera op het Kabinet van de President. Hierbij werden er enkele voorstellen gedaan om het gebied verder t...

Op 28 juni komen de 100.000 doses Sinopharm-vaccins aan, die China heeft gedoneerd. Naar verwachting worden begin juli de eerste prikken met dit vaccin gezet. Ongeveer 6.000 personen uit de Chinese gemeenschap hebben al te kennen gegeven zich hiermee te willen inenten. “Zij hebben meer geloof in dit vaccin omdat hun familie en/of vrienden in China hiermee gevaccineerd zijn” zegt assembleelid Rui Wang (VHP).

Wang benadrukt dat het Chinese vaccin niet alleen voor Chinezen in Suriname is, maar voor iedereen die zich hiermee wil laten inenten. Voor de AstraZeneca-weigeraars/twijfelaars, zal dit het eerste alternatief zijn. Momenteel kunnen alleen Surinamers in het oost grensgebied, die in Frans-Guyana wonen of werken, kiezen voor inenting met het Pfizer-vaccin in de Franse stad Saint-Laurent-du-Maroni.

De ontwikkeling van het Sinopharm-vaccin is voor veel Chinezen van belang, vertelt Wang over de bewuste keuze van de ‘geregistreerde’ Beijing Bio-Institute of Biological Products Co-Ltd. via China National Pharmaceutical Group Corporation (Sinopharm) gebruikt in zijn vaccins. Het gaat bij deze om inactief gemaakte coronavirusdeeltjes. Het coronavirus is “doodgemaakt” en kan hierdoor geen cellen binnendringen en kan het zich ook niet vermenigvuldigen.

“Ze beschouwen het als een traditionele technologie in tegenstelling tot de techniek die is gebruikt bij de andere vaccins.” Ook de internationale berichtgeving over de mogelijke bijwerkingen van en eventueel overlijden na het AstraZeneca-vaccin geven sommigen als reden op waarom ze niet eerder zijn geprikt.

Wang zal zelf het Chinese vaccin nemen. Niet bewust gewacht, maar zijn doelgroep was eerder niet aan de beurt, legt hij uit. “Je kan geen mensen registreren en niet zelf het vaccin nemen. Want je moet anderen kunnen overtuigen van het vaccin en een voorbeeld zijn. Immers een goed voorbeeld doet volgen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname krijgt Sinopharm-vaccin