woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
4
(1)

Japan schenkt Suriname medische apperatuur van 1 miljoen USD waarde

lees ook ...

Openbare Werken begint pilotproject voor handmatig onderhoud...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft aangekondigd dat ze vanaf 2021 zullen overschakelen op handmatig onderhoud van kanalen en lozingen. Dit besluit is genomen vanwege de stijgende kosten, de...

Suriname heeft een schenking gekregen van Japan voor de aanschaf van medische apparatuur in de strijd tegen covid-19. Japan heeft in het kader van solidariteit en samenwerking in deze strijd, een schenking verstrekt aan Suriname, Trinidad en Tobago, Guyana en Belize. De schenking met een totale waarde van circa USD 4,8 miljoen is ter verbetering van het gezondheidszorgsysteem in deze landen middels de levering van de nodige medische apparatuur. De schenkingsovereenkomst werd  getekend  in Costa Rica op 8 maart 2021, tussen de regering van Japan en de United Nations Office for Project Services (UNOPS). Suriname is in aanmerking gekomen voor ongeveer USD 1 miljoen, waarbij diverse zorginstellingen in Suriname  zullen worden voorzien van medische apparatuur.

In november 2020 heeft de ambassade van Japan in Port of Spain het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) geïnformeerd dat landen van het Caraïbisch gebied, middels een projectvoorstel mee mogen dingen aan een schenking van Japan voor levering van medische equipment ter ondersteuning van het gezondheidszorgsysteem in de strijd tegen de covid-19-pandemie. BIBIS heeft tezamen met het ministerie van Volksgezondheid en relevante zorginstellingen van Suriname de projectaanvraag voorbereid en ingediend.

Met de ondertekening van deze overeenkomst, kan thans het proces van aankoop, levering en installatie van deze medisch equipment worden ingezet, waartoe Japan gebruik maakt van de ervaren diensten van de UNOPS. Voor een doelgerichte uitvoering van het project zullen functionarissen van de Ministeries van Volksgezondheid, Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, en Financiën & Planning van Suriname als counterpart van UNOPS fungeren.

Surinames heeft  aan de regering en het Volk van Japan haar erkentelijkheid uitgesproken voor deze nobele geste in het kader van zowel de vriendschapsrelatie tussen Suriname en Japan alsook de wereldwijde solidariteit en samenwerking om te vechten tegen deze ongekende covid-19-pandemie.

Suriname en Japan werken samen op verschillende gebieden, waaronder visserij, klimaat, rampenbeheersing, volksgezondheid, capaciteitsopbouw, energie en gemeenschapsontwikkeling. De formele diplomatieke betrekkingen dateren van 1976.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJapan schenkt Suriname medische apperatuur van 1 miljoen USD waarde