woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
8.2 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname krijgt recognition Award voor aanpak Malaria

lees ook ...

VES bekritiseert Brunswijk’s ontvangen van goud

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) heeft in haar elektronische publicatie INZICHT kritiek geuit op vicepresident Ronnie Brunswijk, die volgens hen een verkeerd voorbeeld geeft door goudho...

Het ministerie van Volksgezondheid vertoeft momenteel op uitnodiging van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op het 4de Global Forum voor Malaria Eliminerende landen in Kaapstad, Zuid-Afrika. De WHO presenteerde op deze malariaconferentie aan een aantal landen waaronder Suriname, een ‘special recognition award’.

Het gaat daarbij om landen die een significante vooruitgang hebben geboekt richting malariaeliminatie in het jaar 2021. Suriname heeft in 2021 een meer dan 50 procent daling van het aantal malaria gevallen bereikt ten opzichte van het jaar ervoor. Dr. Hiwat, coördinator van het Malaria Programma mocht namens het ministerie van Volksgezondheid de award in ontvangst nemen.

Het Malaria Programma van Suriname kan voor 2022 rapporteren dat, dat jaar met nul nationale malariacases is afgesloten. Wel werden er meer dan 60 malaria positieven gevonden onder reizigers die kwamen vanuit malariagebieden in de regio. Het ministerie van Volksgezondheid zet zich in om herintroductie van Malaria in Suriname te voorkomen.

Samen met de PAHO/WHO, zal nu het meerjarig traject naar de malaria-vrij certificering van Suriname worden ingezet. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat Suriname tenminste 03 jaren malaria-vrij is en dat de nationale capaciteit voor malaria-surveillance en malaria preventie- en bestrijdingsinterventies op een hoog niveau wordt gehandhaafd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname krijgt recognition Award voor aanpak Malaria