dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname krijgt PPE van de VAE

lees ook ...

Vampieren Hit and run Projecten in Nickerie

In het bijna failliete Suriname wordt stelselmatig de grote staats verdienprojecten voor uiterlijke schijn weggegeven. Enthousiast wordt geroepen door de regering: We bouwen een diepzeehaven van 5,4 m...

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft in het kader van de strijd tegen de covid-19-pandemie en  ten behoeve van de 32-lidlanden van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), een schenking gedaan van totaal 36.855 stuks Personal Protective Equipment (PPE). Om in aanmerking te komen voor een deel van deze schenking, moest een aanvraag gedaan worden via de OAS. De selectiecriteria die bij de toekenning zijn gehanteerd hadden onder andere  betrekking op de dringende noodzaak van PPE bij de nationale aanpak van COVID-19.

Uit de aanvragen heeft de VAE zeven (7) landen geselecteerd, waaronder Suriname, naast Bolivia, Ecuador, El Salvador, Haïti, Honduras en Panama.De donatie bestaat uit face shields, protective coveralls, diverse soorten maskers, handschoenen en beademingsapparatuur.

Suriname is via de Caribbean Disaster Emergency Management Agency (CDEMA), ook in aanmerking gekomen voor goederen ten behoeve van de zorg en indamming van COVID-19, die ook komt uit een donatie van de VAE. Bij deze donatie gaat het om coveralls, handschoenen, maskers, ontsmettingsmiddelen en sneltesten.

Beide donaties vormen een belangrijke ondersteuning voor het zorgsysteem in Suriname in een periode waarin de COVID-19-situatie zorgwekkend is, de financieel-economische situatie krap en er een enorme behoefte is aan dergelijke goederen. Suriname en de VAE onderhouden diplomatieke relaties sinds 7 oktober 1999, met een niet-residerende Ambassadeur voor Suriname die Brasilia als standplaats heeft.

De regering heeft vaste voornemens om de relatie met deze voor Suriname strategische partner meer concrete inhoud te geven op diverse gebieden, waaronder politiek, vraagstukken die het gemeenschappelijk belang van beide landen regarderen, bilaterale partnerschappen bij investeringen, handel, kennis en technologie, landbouw, energie, luchtvaart, enzovoorts.

De goederen zijn al naar Suriname getransporteerd en via het Minister van Volksgezondheid en het NCCR gedistribueerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname krijgt PPE van de VAE