Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname krijgt nieuwe politieke beweging ‘SU2TNL’

Geplaatst

op

In Royal Torarica heeft vandaag de formele lancering van de nieuwe politieke beweging in Suriname plaatsgevonden.

Su-2-the-next-level – Lijst Basier (SU2TNL) is een maatschappelijke beweging voor emancipatie, armoedebestrijding en Smart Governance in Suriname. “Wij Surinamers zullen krijgen wat wij verdienen, als wij steeds voor hetzelfde blijven kiezen. Elke Surinamer is waardig en dit moet een weerspiegeling zijn van de hedendaagse politiek. Er wordt teveel gedaan aan partijpolitiek, dat voor verdeeldheid en armoede zorgt in onze samenleving. Wij kiezen voor inclusieve politiek, waarbij elke burger centraal staat”, zegt Shaif Basier van SU2TNL.

Smart Governance & Control is een lange termijnbenadering van SU2TNL, waarbij een functioneel zakenkabinet met duidelijke functieprofielen voor de DNA en het Kabinet noodzakelijk zijn om de performance van de overheid en het publiek structureel te waarborgen. Op basis hiervan moeten er kwartaal functioneringsgesprekken komen, waarbij de leiders van dit land verantwoording afleggen aan de burgers. Wat is er goed gegaan in de afgelopen drie maanden en wat kunnen wij samen aanpakken om prestaties op lange termijn te bewerkstelligen. Surinamers moeten in Suriname en daarbuiten beter behandeld worden. “Wij verdienen niet alleen een koninklijke behandeling, maar ook een gouden paspoort, die internationaal vele deuren voor ons zal openen en vooral ook iedere burger direct voordeel zal opleveren, in het geval van buitenlandse investeringen doen, in Suriname”. SU2TNL isgeinspireerd door de internationale maatschappelijke start-up WATER die waterpolitiek wenst te promoten in alle landen van de wereld. Waterpolitiek is kort gezegd verbindende en samenwerkingsgerichte politiek, niet gebaseerd op partijen maar door het stimuleren van integer en ter zake kundige personen om politiek actief te worden. Dit door gebruik te maken van slimme high-tech en politieke innovatie door lessen te trekken van politieke best practices.

Ondersteuner Jerry Macintosch vindt de aanpak van SU2TNL verfrissend en bevestigd dat het tijd is voor een exponentiële verandering waar er meer wordt samengewerkt en zaken slimmer worden aangepakt.

SU2TNL is voor en door verbindende Surinamers, die geloven in de predestinatie van Surinamers als brengers van vrede, handel en solidariteit tussen landen. Lijst Basier is de politieke vleugel van SU2TNL die minstens 2 zetels wenst te halen tijdens de verkiezingen in 2020 doch campagne wenst te voeren voor alle 51 zetels.

“Sranan ab unu fanowdu, u no moes wachtie moro langa”, zegt Jerry Pavion uit Djoemoe, boven-Suriname. Voorman Shaif Basier zijn reactie daarop luidt als volgt: “Het aantal zwevende kiezers is nimmer zo groot geweest, ons land heeft ruim 200% inflatie voor de kiezen gehad en de good governance binnen de overheid is toe aan versterking. Dit vooral ook, omdat het onze onderhandelingspositie met internationale kapitaalverschaffers en investeerders ernstig verzwakt. Waarom onderhandelen wij zulke slechte deals uit met buitenlandse investeerders? Door gebrekkeige datakwaliteit en onvoldoende good governance zijn wij als land afhankelijk van investeerders en zakenpartners die feitelijk bijna als woekeraars te typeren zijn. De kinderen van Suriname en kwetsbare groepen betalen hiervoor de prijs”.

SU2TNL zal middels het verzorgen van kiezerseducatietrainingen, lezingen en het organiseren en modereren van debatten en andere media-uitingen actief en constructief bijdragen aan goed burgerschap in Suriname en het helpen smeden van uitstekende samenwerkingen en kennisdeling tijdens de verkiezingen van 2020.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Wegenautoriteit Suriname Sluit 2018 tevreden af

Geplaatst

op

By

Directeur Grasella Jozefzoon van de Wegenautoriteit Suriname geeft aan dat haar organisatie een succesvol jaar achter de rug heeft. De eerste vrouwelijke directeur van deze overheidsorganisatie voert aan dat er zeker zaken zijn geweest die anders konden worden aangepakt, maar blikt desondanks tevreden terug als het gaat om werkzaamheden die zijn verricht in het jaar 2018.

Wegenautoriteit Suriname is een overheidsorganisatie die reeds 17 jaren aan de weg timmert en zich bezighoudt met het onderhoud en beheer van alle primaire wegen en bermen, alsook de oeververbindingen. Het is van essentieel belang dat primaire wegen de nodige aandacht krijgen.

Het ligt in de bedoeling dat de wegen zo veilig mogelijk worden gehouden, zodat de weggebruikers gevaarvrij deel kunnen nemen aan het verkeer. De organisatie is momenteel bezig met een landelijk schoonmaakproject, waarbij verschillende districten een schoonmaakbeurt ondergaan.

In de districten Nickerie, Coronie, Saramacca, Wanica, Paramaribo, Commewijne, Brokopondo en een deel van Sipaliwinie zijn de opschoonwerkzaamheden reeds van start gegaan en zal binnen niet al te lange tijd moeten worden afgerond.

De samenwerking met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en de verschillende actoren zijn zeer positief te noemen. Zodra er projecten moeten worden uitgevoerd op de openbare wegen, worden er verzoeken ingediend bij het eerdergenoemde ministerie. Het ministerie wordt vervolgens op haar beurt voorzien van adviezen door de Wegenautoriteit Suriname om het werk tot uitvoer te brengen.

Volgens de directeur moeten de projecten in het jaar 2019 normaal voortgang kunnen vinden. Wegen die nog beheerd worden door het ministerie zelf, zouden ook overgedragen kunnen worden aan de Wegenautoriteit Suriname, zodat deze organisatie de problemen in die betreffende wegen kan aanpakken.

De extra inkomsten door het innen van de rij- en voertuigenbelasting, ingaande 1 januari 2019, zal de autoriteit de ruimte bieden om het onderhoud en beheer te optimaliseren, waardoor de veiligheid van de weggebruiker gegarandeerd blijft. De directeur geeft tenslotte aan dat de gemeenschap te allen tijde rechtstreeks contact kan en mag opnemen met de Wegenautoriteit Suriname.

Lees verder

Suriname

Politie Suriname schiet inbreker neer

Geplaatst

op

By

De politie heeft afgelopen woensdag gericht geschoten op een inbreker die probeerde weg te vluchten voor de politie.

Nadat de politie een inbreker op heterdaad had betrapt op de Ramlalstraat in het ressort Leiding probeerde deinbreker via een raam weg te komen. Tijdens de vlucht werd de inbreker door de politie verzocht te stoppen. Omdat de inbreker niet reageerde was de politie genoodzaakt gericht te schieten. Hierdoor werd de inbreker in zijn rechterbovenbeen geraakt.

De inbreker is aangehouden en voor medische behandeling overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Nadat zijn wonden waren behandeld werd deinbreker in verzekering gesteld.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |