maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
4
(1)

Suriname krijgt multi-inzetbaar veldhospitaal

lees ook ...

Teleperformance heeft werknemers nodig

Een vertegenwoordiging van het bedrijf Teleperformance bracht op woensdag 30 november jongstleden minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) een kennismakingsbezoek. Hi...

De Verenigde Staten heeft formeel een nieuw veldhospitaal overhandigd aan Suriname ter waarde van 865.000 US-dollar. De totale Covid-19-steun aan Suriname uit dit land bedraagt nu rond de twee miljoen US-dollar. Ambassadeur Karen Williams heeft informatie verstrekt over de veelzijdigheid van de schenking.

“Het kan als een kliniek worden gebruikt in het binnenland, als een vaccinatiepost of zelfs voor evacuatiemogelijkheden. We zijn blij dat Southern Command de tent zo snel als mogelijk beschikbaar heeft gemaakt, vooral omdat er momenteel een grote vraag is naar extra faciliteiten”, zegt Williams.

Dit multi-inzetbare veldhospitaal  heeft een capaciteit van veertig bedden, compleet met wasbakken, generatoren, elektriciteitsbekabeling en airconditioning. Technici van het ministerie van Defensie, personeel van het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing en medisch personeel zijn een week lang  getraind in het opzetten en afbreken van de tenten die deel uitmaken van dit veldhospitaal.

Het komt onder beheer van de ministeries van Volksgezondheid en Defensie. Krishna Mathoera: “Dit veldhospitaal zal zonder meer bijdragen aan de capaciteiten en zal toegang tot de medische zorg vergemakkelijken.” Bewindsman Amar Ramadhin zei dat het veldhospitaal voorlopig blijft staan op het terrein van het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Volgend week zal worden bekeken hoe de tent verder ingezet zal worden.

Een mogelijkheid is om het veldhospitaal  te splitsen. De Covid-19-besmettingen zijn dalende, maar het veldhospitaal voorziet in een behoefte. “Met het oog op de deltavariant die wereldwijd aan het opduiken is, is het goed om voorbereid te zijn. Voorheen stonden Covid-19-patiënten op stoelen en banken te wachten tot er een bed vrijkwam. Met het mobiele hospitaal zal dat niet meer gebeuren”, volgens Van Genderen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname krijgt multi-inzetbaar veldhospitaal