dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname krijgt geen Pfizer maar AstraZeneca Covid-vaccin

lees ook ...

Bouterse en co bedrukt vanwege eis 20 jaar celstraf

Hun gezichten op de foto’s spreken boekdelen, Desi Bouterse en zijn partners in crime kijken bedrukt als ze uit de rechtszaal komen na hun strafeis van 20 jaar cel in hoger beroep is uitgesproken. Teg...

In Suriname zal niet meer gevaccineerd worden met het Pfizer-vaccin zoals eerder is aangegeven. Dit heeft te maken met beperkte beschikbare doses en andere uiteenlopende redenen. Het land komt in aanmerking voor 79.200 doses AstraZeneca vaccinaties.

Van de 72 landen die interesse hebben getoond, zijn slechts 18 landen in aanmerking gekomen. Geen enkel Caribisch land behoort tot de 18 geselecteerde landen. Covax geeft in de correspondentie met Suriname aan dat het transmissierisico en het sterftecijfer medebepalend zijn geweest bij de selectie.

‘Covax Facility’ heeft bericht dat het aantal vaccins is bepaald op basis van de huidige onderhandelingen en onderhevig is aan het dynamisch proces van beschikbaarheid, levering en distributie. De eerste levering van 25.000 doses (30% van de gealloceerde doses) kan reeds in de maand februari of maart plaatsvinden.

AstraZeneca vaccin is heel ver gevorderd in het verkrijgen van Emergency Authorization van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname krijgt geen Pfizer maar AstraZeneca Covid-vaccin