Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname krijgt default status van Standard and Poor’s

Geplaatst

op

Standard And Poor's

Na Fitch Ratings heeft ook Standard & Poor’s (S & P) Suriname een ‘default status’ gegeven. De langetermijn kredietrating voor vreemde valuta is gebracht van ‘CCC+’ naar ‘SD’, selectieve default, wat erop neerkomt dat het land een wanbetaler is. Suriname heeft de eerste aflossing van de US$ 125 miljoen lening niet kunnen betalen. Deze lening is vorig jaar via Oppenheimer Funds genomen voor de afbetaling van schulden aan de Alcoa en de overname van de Afobakastuwdam.

Mede door inspanningen van de aankomende regering is alleen de rente betaald en een herstructurering gekomen in het aflossingsschema. De stap om de voorwaarden te wijzigen is voor de kredietbeoordelaar reden geweest om de rating van Suriname voor de lange termijn voor staatsobligaties in vreemde valuta van ‘CCC+’ naar ‘SD’ te brengen.

Ook de beoordeling van de staatsobligatie van US$ 550 miljoen die ook via het Oppenheimer Funds is genomen is door S & P verlaagd van ‘CCC+’ naar ‘CCC-‘. Deze obligatie loopt in 2026 af. De vooruitzichten voor de kredietwaardigheid van Suriname in lokale valuta zijn ook negatief. Ook de korte termijn vooruitzichten voor vreemde valuta zijn slechter, van ‘C’ naar ‘SD’.

Door deze negatieve vooruitzichten kan de kredietwaardigheid van lokale valuta in Suriname in de komende zes tot twaalf maanden verder worden verlaagd. Het ziet ernaar uit dat als Suriname zijn verplichtingen in lokale valuta niet nakomt of zijn voornemen aankondigt dit te doen het land opnieuw wordt gedowngraded.

Volgen S & P staat Suriname voor ongekende uitdagingen door de COVID-19-pandemie. Politieke onzekerheid kan het vermogen van de regering belemmeren om de hervormingen door te voeren die nodig zijn om de financiën van Suriname weer op het pad van budgettaire houdbaarheid te brengen, zegt de kredietbeoordelaar verder.  Omgekeerd kunnen stappen om het economisch beheer en de staatshuishouding te versterken het risico op wanbetaling van schulden in Surinaamse dollar verkleinen. Dit zal ertoe kunnen bijdragen dat de eerstkomende zes tot twaalf maanden een opwaardering kan worden gegeven.

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Robby
dinsdag 14 juli 2020 19:53

Die minister van financiën heeft Suriname in een kans gebracht die man heeft er geen kaas van gegeten. Is hij wel een econoom? Suriname heeft hij kapot gemaakt Suriname is failliet

Ronnievandenhout
dinsdag 14 juli 2020 22:53

Vreemd heb ik het altijd gevonden dat men landen, die hun schulden niet kunnen aflossen, extra straft met een lagere marktwaarde en de rente gaan verhogen. Dat is een zwaardere financiële belasting, die over de ruggen van de burgers opgehoest moet worden. En die zijn ook niet kapitaal krachtig. Laten we hopen dat, met het nieuwe kabinet, er zoveel vertrouwen kan worden opgebouwd, dat de EU een financiële helpende hand kan worden toegereikt. En? Als de Surinamers nu eens, en voor altijd, écht als één volk met één doel samen werken om hun (volgens hun eigen zeggen) geliefde land weer… Lees verder »

Kees
woensdag 15 juli 2020 02:05

Dommies hebben het land bestuurd nu het in de slechtste slechtste tijd geërfd heeft ooit onder deze regering Bouterse.. het land is bankroet failliet helemaal kapot…naar het meest domme dat er mensen nog in die regering geloofden tot ze dood gingen. Al hebben ze honger .ze zeggen ze eten en stemmen weer voor de regering met honger.

Richard
woensdag 15 juli 2020 10:05

Zy hebben t land failliet gemaakt Alibaba en zijn rovers
ook.nu valse 100 biljetten in omloop

Het land is naar zijn verdoemenis. Dan zijn er honderden miljoenen USD verdwenen. Dan woorden er geen schulden meer betaald. VERDOMME en wie moet nu boeten of kan iedereen maar stelen zonder zich te verantwoorden..

stanley westerborg
woensdag 15 juli 2020 12:34

Goed zo! Maar nu de gegevens over deze personen. Hun opleidingsniveau en functieverleden. Welke werkervaring hebben zij in welke sector of – sectoren opgedaan en in welke posities om nu met gevatheid invulling te kunnen geven aan hun taken als bewindspersonen? Nu reeds heeft een van deze uitverkorenen te kennen gegeven dat deze regering ervoor zal zorgen dat elke burger een beter leven zal hebben. En juist hiervan moeten wij het niet meer hebben. Nog geen handeling verricht, of de loftrompet wordt reeds gestoken over het nieuwe regime. Hopelijk zal de nieuwe regeringsleider ook deze gewoonte de kop indrukken. Ministers… Lees verder »Advertentie

Suriname

Nieuw regeer team doet schrikbarende onthullingen in het Surinaams parlement

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 11.42.06 (1)

Ergens onder aan de lange lijst van onregelmatigheden, misstanden en wandaden, geconstateerd door het nieuw regeer team, is een voorlopige calculatie van de schuldenlast opgenomen. Het gaat om enorme bedragen in vreemde valuta alsook Surinaamse dollars.

Het leeuwendeel van de voor een klein land abnormaal hoge bedragen, is de besteding niet te achterhalen, of het nut ervan niet duidelijk en misschien zelf niet aanwezig.

De Assemblee-vergadering van gisteren, donderdag 06 augustus, heeft voor veel beroering gezorgd en zal grote delen van het volk nog heel lang bijblijven.

Nadat de President en de Vice-President aan het volk, hun onthullingen gedaan hadden kwamen de ministers aan het woord. Een en al een opsomming van zaken welke blijk geven van niets anders dan wanbeleid. Opvallend dat elke spreker tijdens zijn of haar beurt het heeft gehad over ongegronde bevorderingen, de last minute indiensttredingen al dan niet op basis van wurgcontracten. Ook is door een ieder aangehaald de vele betalings-achterstanden, waarbij ongewoon en abnormaal hoge bedragen genoemd zijn. Zelfs voor wat betreft de achterstand in betaling voor nutsvoorzieningen, werden schokkende bedragen opgesomd. Daarnaast zijn gigantische bedragen voor huur van panden genoemd met ook nog hoog opgelopen achterstanden.
Vandaag zal ongetwijfeld hetgeen uit de doeken gedaan is tijdens deze DNA-vergadering, op vele plaatsen onderwerp van gesprek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen