zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname krijgt ‘Covax-vaccins’

lees ook ...

Indigenous Navigator project

Besturen van de dorpen Cassipora en Philipus Shikwabana hebben informatie gekregen over het Indigenous Navigator project. Dit jaar gaat de derde fase vanhet project van start. In de deze fase moeten d...

Covax is een wereldwijd initiatief van verschillende organisaties, die landen voorzien van vaccins. Vandaag  verwacht Suriname een partij covid-19-vaccins van deze organisatie. Het is een partij van 24.000 doses  AstraZeneca vaccins. Na Jamaica, die vorige week werd voorzien van 14.400 doses, is Suriname het tweede Caricomland, dat in aanmerking hiervoor is gekomen.

Een website van de Pan American Health Organization(PAHO) toont dat er vaccins onderweg zijn naar Suriname. Guyana krijgt op 29 maart 33.600 doses. Ook Belize en Trinidad & Tobago krijgen hetzelfde aantal van deze samenwerkende organisaties. Met deze landen samen zijn in totaal elf landen voorzien. Brazilië die te kampen heeft met een heel ernstige covid-19 situatie  kreeg 1.022.400 doses. Dit land kent meer dan twaalf miljoen besmettingen, en 300.000 doden.

Suriname zou in eerste instantie het Pfizer-vaccin ontvangen, maar dit is naderhand veranderd. Wij kregen het AstraZeneca vaccin. Carissa Etienne de directeur van PAHO zei tijdens een persconferentie, dat de rest van de Caraibische landen in de komende week hun Covax paketten zullen ontvangen. “Ons doel moet zijn om zoveel mogelijk levens te redden door prioriteit te geven aan vroege doses voor degenen met het grootste risico op infectie.” zegt zij verder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname krijgt 'Covax-vaccins'