Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname krijgt binnenkort zes nieuwe rechters

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Foto Cds

Om de magistratuur te versterken komen er binnenkort zes nieuwe rechters erbij. Er moet aan capaciteitsuitbreiding worden gedaan bij de rechterlijke macht, waardoor de samenleving gegarandeerd is van een goede rechtspraak, zei president Chan Santokhi tijdens een persbriefing vanuit Moengotapoe. In die stad is de evaluatie van drie maanden regering-Santokhi gehouden.

“We hebben waardering voor een onafhankelijke rechterlijke macht. Ze moet haar werk onbevreesd kunnen doen naar alle personen die een overtreding maken van wet en recht,” zei het staatshoofd. Santokhi zei dit in het kader van het bestrijden van corruptie en het berechten van de corruptelingen. Intussen is er ook een platform en speciale aanklager voor corruptiezaken bij het Openbaar Ministerie (OM).

Ook het aantal officieren is op volle sterkte en zijn er meerdere substituut-officieren benoemd om het werk te ondersteunen. Zo kunnen de onderzoekingen in de criminele en corruptieve sfeer beter uitgevoerd worden, merkte de president op. Verder zei Santokhi dat de procureur-generaal gevraagd heeft dat voordat zaken bij het OM ingediend worden, deze goed onderbouwd moeten worden.

“Daarvoor gaan we de Centraal ‘s Lands Accountantsdienst (Clad) versterken. Tijdens de evaluatie is besloten dat het ministerie van Financiën & Planning hulp van externe bureau’s kan inroepen, als die nodig zijn voor het onderzoeken van misstanden. Intussen zijn er ook verzoeken gedaan aan Nederland en de Verenigde Staten om bij te staan bij corruptie-onderzoeken, vooral met forensische deskundigen,” zei de president.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roepia
maandag 2 november 2020 20:23

Wat hebben wij surinamers nu aan dit gegeven. Kunnen we die gasten opeten, want dat is wat er nu schort aan ons, eten eten en betaalbare eten. Chan beloofde zoveel tijdens de verkiezingen, verfoeide de vorige regering en wat doet hij, zelfde vriendjespolitiek en nepotisme, wat die achterlijken de afgelopen 10 jaren hebben gedaan. Over die andere dikkop van de abop, wat doet deze zo vaak te leonsberg, wat valt er nog te bespreken met de ndp, enige wat ze nog bespreken kunnen is wanneer sturen we santhoki naar huis en wordt ik pres. Voor de olie naar boven gepompt… Lees verder »

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen