woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
4
(1)

Suriname krijgt Agrarisch Praktijk Centrum

lees ook ...

Verkeersbrigadiers nu ook op voortgezet onderwijs

Het voortgezet onderwijs heeft nu ook verkeersbrigadiertjes naast de lagere school. Op de Froweinschool is een pilot gestart dit schooljaar. Helmut Gezius voorzitter van het Korps Suriname Verkeersvri...

President Chandrikapersad Santokhi, heeft vandaag, vrijdag 14 mei 2021, het startsein gegeven voor de bouw van het eerste Agrarisch Praktijk Centrum, APC te Tijgerkreek West in het district Saramacca. De voorzitter van De Nationale Assemblée, de heer Marinus Bee en minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij, (LVV) waren hierbij aanwezig. Het project wordt uitgevoerd  in samenwerking met Staatsolie N.V.

Het praktijkcentrum moet de leemte invullen in het agrarisch onderwijs in Suriname. In het praktijkcentrum kunnen studenten kennis en ervaring opdoen om een eigen bedrijf te kunnen opstarten en beheren. Op het APC zal er aan de toepassing van modern-en postharvest technologie veel aandacht worden besteed. Het accent bij het Agrarisch Praktijkcentrum zal voornamelijk liggen op de mechanisatie binnen de tuin- en akkerbouw.

Het ligt in de bedoeling om dit concept op meerdere locaties in het land op te zetten. Met diverse particuliere- en parastatale bedrijven wordt de mogelijkheid bekeken om een deel van de getrainde agro-ondernemers als outgrowers of partners aan te trekken. Aan hun zal een stuk terrein beschikbaar gesteld worden voor de productie en ondersteuning met investeringskapitaal alsook afzetgarantie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname krijgt Agrarisch Praktijk Centrum