Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname krijgt Agrarisch Krediet Fonds

Geplaatst

op

Lvv Logo Landbouw

President Chandrikapersad Santokhi zegt in zijn Jaarrede tot het parlement op dinsdag 29 september 2020 dat daadwerkelijke economische stabiliteit alleen gerealiseerd kan worden, door de productiviteit en de verdiencapaciteit van onze economie te verruimen en te versterken. De regering zal daarom maatregelen treffen om de productie te faciliteren en importcomponenten lokaal te produceren. Als stimuleringsmaatregel zal er een Agrarisch Krediet Fonds worden opgezet en voorzien van middelen zodat de productie in de agrarische sector in 2021 kan worden verhoogd. Er wordt gewerkt aan plannen voor product diversificatie en participatie van nationale en internationale investeerders. Deze maatregelen zullen leiden tot meer werkgelegenheid en export.

In de rijstsector, zullen de pompen te Wakay en Wageningen worden hersteld, om te zorgen voor voldoende irrigatiewater voor de rijstteelt. Het areaal Prins Bernhardpolder zal weer worden ingezet voor de productie van goed zaaizaad, in samenwerking met het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum, ADRON. Er komt een Productschap Rijst, en er wordt gestart met een laboratorium voor bodemonderzoek. Dit project zal worden gefinancierd uit de restmiddelen van het door de Islamic Development Bank (IsDB) gefinancierde Reverse Linkage-project met Maleisië.

In 2021 wordt ook gestart met groente-export vanuit Nickerie naar Barbados, wat tot meer export moet leiden naar de andere Caricom-landen. De visserijsector zal verder worden geordend en het verwerken van visafval tot grondstof voor veevoer zal ook worden bevorderd. Er zal op niet al te lange termijn een besluit genomen worden over de toekomst van het bacovenbedrijf FAI.

In de houtsector zullen stappen gezet worden voor een duurzame houtexploitatie, waaronder het opzetten van oogst- en controlemechanismen en herbeplantingstechnieken. Scherpe controle op houtwinning, registratie en de afdracht van belastingen zullen dit jaar nog worden opgepakt. De lokale verwerking van hout zal gestimuleerd worden, zodat de export van rondhout geleidelijk aan verminderd kan worden om in de plaats daarvan eindproducten te exporteren. – culturu.com

 

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Beolandra
woensdag 30 september 2020 23:38

Hij slaat de spijker op zen kop.

Ricardo op:Suriname krijgt Agrarisch Krediet Fonds
vrijdag 9 oktober 2020 00:04

Het zou prachtig zij als Suriname in September tot om en bij maart snij selderij en knolselderij en bleekselderij zou kweken en exporteren want in de winter is het hier duur en niet krachtig genoeg om te kopen om mee te koken, en dat kost veel tijd dat hij weer groeit om weer te Oosten voor verkoop daar kan SURINAME goed me voor de dag meekomen hier in Holland winters, en zo als het hier in Nederland gaat met aardappelen en andere producten het hier ook zo moet zijn als de Surinaamse Oost groot blijf en met grote vracht vliegtuig… Lees verder »

Royke
vrijdag 9 oktober 2020 03:15

je hebr gelijk. Suriname moet zich openstellen om mensen met kennis toe te laten om te komen investeren. Boeren landbouwers enz. Suriname alleen heeft die kennis niet.

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen