Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname, klanten staan in de rij bij de bank

Geplaatst

op

Suriname heeft ook een maatregel ingevoerd bij de banken. Dit om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er mogen 5 klanten per keer naar binnen. Gevolg hiervan is dat er een lange rij gevormd wordt voor de deur van de bank. Een beveiligingsmedewerker van de bank, geeft een sein wanneer de volgende 5 klanten naar binnen mogen en dat het geordend verloopt.

7 Reacties

7
Reageer op dit artikel

1000
Bea

Ze staan dicht op elkaar. 1.5 is de afstand die ze moeten houden
Wens ze het beste

Marina

Corona zit toch ook op dat geld. Nu moet je juist geen geld ophalen maar zoveel mogelijk pinnen. Ontsmet je handen als je geld pakt.

Koendanlal

Man man is het nauw bestrijden tegen Corona of aanleiding naar Corona virus mensen denk goed na riskeer je leven niet. “money meetings”

Barbara

Heeft geen zin.. 5 personen naar binnen 1.5 meter afstand houden van elkaar.. mondkap op handschoenen aan.. men snap het gewoon niet..

Corona in own person

Ik zie dat jullie met z’n allen nog niet hebben begrepen waar dit om draait. Bouterse gaat koers halveren. Hij heeft nog niet getekend vandaar deze *Run*. Mensen zijn gedwongen om snel een hogere koers voor zijn/haar geld te verkrijgen. Deze Indiaan is bezig letterlijk dood en verderf onder de onschuldige bevolking van Suriname te zaaien. Bouterse heeft hulpverleners en hulpbehoevenden nog verder in de problemen gezet. Ik ga straks een paar honderd euro’s naar arme mensen in Suriname sturen voor primaire levensbehoeften. Ze krijgen voor 1€ 9 SRD. 1 blikje Sardine kost 30 SRD. Dus ze moeten 3,30€ voor… Lees verder »

Pascal

Ik hoop dat Suriname niet als Haïti word of Venezuela het zou jammer zijn. Zo een mooi land. Zet Nederlanders om alles weer op poten te krijgen.zoals Frans Guyana Frankrijk heeft . Dan kan de economie weer omhoog.gr

H Amatkarijo

Draag aub een handschoen als u geld ophaalt bij de bank voor komt corona kan zijn dat de biljetten ook besmet zijnAdvertentie

Suriname

Economistenvereniging vraagt Surinaamse regering Wet uitzonderingstoestand in te trekken

Geplaatst

op

Ves

In De Nationale Assemblee (DNA) moet vandaag de Wet Uitzonderingstoestand worden behandeld. De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) vraagt aan de regering om deze wet direct in te trekken.

Ze vinden dat samen met de belangrijkste belanghebbenden om de tafel moet worden gezeten om te praten over actieve burgersteun aan de regering om een oplossing te vinden voor de COVID-crisis en de financieel-economische crisis.

Volgens de VES is de COVID-19-uitbraak een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid van Suriname en moet die niet alleen adequaat, maar ook nationaal worden aangepakt.

De VES is vindt dat er in de samenleving geen enkele rechtvaardiging bestaat voor het uitvaardigen van nieuwe wetten om deze crisis te bestrijden. Gelet op de huidige stand van de gezondheidszorg en de orde in het land is er voldoende ruimte om deze crisis binnen de bestaande orde te bestrijden.

De Wet Uitzonderingstoestand is naar letter en geest een middel dat niet in verhouding staat met de kwaal. De VES vindt dat de COVID-crisis absoluut niet gebruikt mag worden om burgerrechten te beperken en vooral om het financieel-economisch wanbeleid voort te zetten.

Deze Uitzonderingstoestand is volgens de organisatie bedoeld om het verkeerde financieel-economische beleid voort te zetten en nu zonder wettelijke beperkingen de gecreëerde begrotingstekorten ongebreideld monetair te kunnen financieren. Bovendien wil deze wet het recht om te protesteren tegen het wanbeleid dat de gemeenschap nog verder zal verarmen, afpakken.

De Uitzonderingstoestand zal het bedrijfsleven verlammen en de samenleving sociaal hard treffen en de toekomstige generaties, onze eigen kinderen, in armoede dompelen. Voor de VES is dit onverklaarbaar en roept daarom alle maatschappelijke groeperingen op om zich uit te spreken over de beknottingswet van de overheid. verder is de vrees is aanwezig, dat met deze wet de regering de rijkdommen van de samenleving zal verpanden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Elias: alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden

Geplaatst

op

Naamloos 4

“Alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden. Dat is bij wet geregeld,” zegt Staatsolie-directeur Rudolf Elias. In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut ontkracht hij geruchten als zouden er momenteel plannen zijn om de olievoorraden in blok 58 in het Surinaamse kustgebied te verkopen. “De samenleving hoeft zich niet druk te maken over onze olievoorraden. Onze olievoorraden zijn veilig bij Staatsolie. Er is geen enkele behoefte op dit moment om met iemand daarover zaken te doen.”

De bedrijfsleider zegt dat ontzettend veel partijen over de gehele wereld geïnteresseerd zijn in de olievoorraden in het Surinaamse kustgebied, “maar bij Staatsolie vinden zij nul ingang als het gaat om blok 58. We praten niet over blok 58. Wij praten niet eens over het verkopen of partijen die geïnteresseerd zijn”, benadrukt de directeur.

Directeur Elias zegt vervolgens dat er vanuit de wereld ook grote interesse is voor het gebied dat ligt tussen blok 58 en Tamabaredjo. “Daarvoor gaan wij een transparante bieding houden op het moment dat we voldoende informatie hebben.” Hij benadrukt dat President Desiré Bouterse en de President-Commissaris van Staatsolie het eens zijn met de plannen van de Surinaamse oliemaatschappij. De Staatsolie-topman zegt dat recent nog aan een bedrijf is aangegeven dat er niet over blok 58 wordt gesproken. “Over andere gebieden mogen zij meedoen aan een transparante bieding die mogelijk aan het einde van dit jaar zal volgen.”

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen