Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname kan belangrijke rol spelen op gebied van voedselzekerheid

Geplaatst

op

Lvv Minister Prahlad Sewdien

Minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), gelooft erin dat Suriname een belangrijke rol kan spelen op het gebied van voedselzekerheid in de wereld. Volgens de LVV-minister hebben niet alleen landen uit de regio, maar ook daarbuiten Suriname benaderd om de voedselvoorziening veilig te stellen. De minister verwees naar onder andere Barbados.

In DNA zei de bewindsman onlangs, dat de export van Surinaamse landbouwproducten een belangrijke deviezenverdiener kan zijn voor het land. Hij merkte op dat Suriname een cargolijn wil opstarten tussen Nieuw-Nickerie en Barbados. “Met de boot ben je er binnen anderhalve dag en dat zal aangeven welke producten je wil transporteren.” Er is volgens de bewindsman al een signaal gegeven aan Barbados. Dit land zal een plek op de haven moeten aanwijzen of een vlakbij voor de transit van cargo. Tot nu toe heeft minister Sewdien positieve signalen gekregen, beweert hij.

Met de premier van Barbados, Mia Mottley, zijn er concrete afspraken gemaakt om via het rijstdistrict Nickerie de export naar het eiland uit te voeren. Dit is een vervolg van de afspraken die premier Mia Mottley eerder had gemaakt met de regering-Bouterse. Toen al had de Barbadiaanse premier aangegeven, dat de Caricom jaarlijks vijf miljard aan landbouwproducten importeert uit de Verenigde Staten van Amerika. “Met de effecten van klimaatverandering in de regio kan Suriname met haar vruchtbare gronden en zoetwatergronden voorzien in de behoefte van voedselzekerheid in de wereld,” benadrukt minister Sewdien.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nadia
maandag 21 september 2020 06:17

Zeggen en doen is wat anders. Je zegt doe het. Bouterse zei ook maar niets van terecht gekomen. Dus hou je mond doe en laat zien wat he hebt gedaan. Want beloof beloof en vaak zijn het valse beloftes

Percy
maandag 21 september 2020 09:33

je kan deze regering niet vergelijken met beest Bouterse. Die deed alleen met woorden maar verder niets. Zodat de bevolking niet door had dat hij het land aan het leeg roven was. Deze regering is transparant en doet vast voor aankondigingen van wat wel echt gaat gebeuren. Ze kunnen er ook niets aan doen dat er zoveel schuld is achter gelaten door beest Bouterse. Ook nu weer staan de beste stuurlui aan wal. Dus Nadia geef je nieuwe eerlijk en positieve regering even de tijd. Vergeet niet dat Beest Bouterse toen hij president werd Suriname zonder schulden in zijn schoot… Lees verder »Advertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen