woensdag 7 december 2022
27.1 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname is tot midden januari 2023 verzekerd van meel

lees ook ...

Brandstofprijzen in Suriname weer aangepast

Afgelopen nacht zijn de brandstofprijzen in Suriname weer aangepast. aan de pomp moet voor ongelode brandstof SRD 26,76 worden betaald. Dit betekent een verhoging van SRD 1,88 per liter. Diesel gaat v...

Volgens Julio Bhikharie, directeur van de bedrijven, De Molen en Veevoederbedrijf Vesu hoeft Suriname geen tekort aan meel te vrezen voor de rest van dit jaar. “De ladingen zijn voor november al geblokt. Dat betekent dat voor de periode december tot midden januari de graanladingen gegarandeerd zijn.”

Ondertussen hebben Rusland en Oekraïne afgesproken dat de graanroute in de Zwarte Zee niet voor militaire doeleinden gebruikt zal worden. De misverstand die de samenwerking tussen, Rusland, Oekraïne, Turkije en de Verenigde Naties op dit gebied dreigde is nu opgeheven. De landen in oorlog hebben akkoord bereikt om de graanroute buiten de oorlog te houden.

Prijzen zijn weer omhoog gegaan door de koers en een lichte stijging van de graanprijs tussen augustus en oktober, volgens Bhikharie. Ook de ontwikkelingen op de wereldmarkt, “zullen de consequenties van de opgeschorte graandeal door Rusland  onherroepelijk vertalen in prijsaanpassingen”. Dit verwacht de directeur.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname is tot midden januari 2023 verzekerd van meel