vrijdag 19 april 2024
24.2 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname is tot midden januari 2023 verzekerd van meel

lees ook ...

China wil investeringen in Surinaamse mijnbouw en infrastruc...

Tijdens zijn staatsbezoek aan de Volksrepubliek China heeft president Chandrikapersad Santokhi van Suriname een reeks constructieve gesprekken gevoerd met vooraanstaande Chinese bedrijven en conglomer...

Volgens Julio Bhikharie, directeur van de bedrijven, De Molen en Veevoederbedrijf Vesu hoeft Suriname geen tekort aan meel te vrezen voor de rest van dit jaar. “De ladingen zijn voor november al geblokt. Dat betekent dat voor de periode december tot midden januari de graanladingen gegarandeerd zijn.”

Ondertussen hebben Rusland en Oekraïne afgesproken dat de graanroute in de Zwarte Zee niet voor militaire doeleinden gebruikt zal worden. De misverstand die de samenwerking tussen, Rusland, Oekraïne, Turkije en de Verenigde Naties op dit gebied dreigde is nu opgeheven. De landen in oorlog hebben akkoord bereikt om de graanroute buiten de oorlog te houden.

Prijzen zijn weer omhoog gegaan door de koers en een lichte stijging van de graanprijs tussen augustus en oktober, volgens Bhikharie. Ook de ontwikkelingen op de wereldmarkt, “zullen de consequenties van de opgeschorte graandeal door Rusland  onherroepelijk vertalen in prijsaanpassingen”. Dit verwacht de directeur.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname is tot midden januari 2023 verzekerd van meel