maandag 11 december 2023
24.4 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname is per 01 juli 2022 Caricom-voorzitter

lees ook ...

Suriname bereidt zich voor op ICAO-audit met internationale ...

Suriname bereidt zich grondig voor op de komende audit in 2024 of 2025 op het gebied van burgerluchtvaart. Het land ontvangt hierbij ondersteuning van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (IC...

De Republiek Suriname bekleedt vanaf 01 juli tot en met 31 december 2022 het voorzitterschap van de Caribbean Community (Caricom). Ons land zal dan als  gastland fungeren tijdens de 43ste Reguliere Vergadering van de Staatshoofden en Regeringsleiders van de Caricom, die gehouden wordt van 04 tot en met 06 juli 2022.

De president van Suriname, Chandrikapersad Santokhi neemt als inkomende voorzitter, vanaf januari 2022 deel in het Bureau tezamen met de zittende voorzitter, de Premier van Belize, John Briceño en de uitgaande voorzitter, de premier van Antigua en Barbuda, Gaston Browne. Het Bureau heeft als belangrijkste taken het plegen van overleg tussen de lidstaten en belanghebbenden ter ondersteuning van de regeringsleiders bij het nemen van beslissingen en het faciliteren van de uitvoering van besluiten van de Caricom-vergadering op lokaal en regionaal niveau alsmede het aansturen van het Caricom-secretariaat over beleidskwesties.

President Santokhi zal de komende 18 maanden intensiever betrokken zijn bij de ontwikkelingen in de Caribische Regio. In het zogeheten ‘quasi-cabinet’ van Caricom-staatshoofden is het portfolio van Suriname gericht op genderaangelegenheden, jeugd, sport en cultuur. Tevens buigt de Caricom zich over regionale vraagstukken zoals klimaatverandering, regionale veiligheid, toerisme en voedselzekerheid.

Ten behoeve van de ondersteuning van het Staatshoofd bij het bekleden van het voorzitterschap is er een speciale Caricom-commissie ingesteld bestaande uit functionarissen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, het Kabinet van de President en enkele overige relevante instanties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname is per 01 juli 2022 Caricom-voorzitter