Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname is beland op een kruispunt…

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 05 08 At 18.24.01

Het leven van de Surinamers gaat hoe krom en hoe scheef dan ook zijn gangetje. Doch het voelt op de een of andere manier steeds minder goed nog fijn aan. Het is nu meer dan ooit de tijd dat alles aangaande Suriname en de Surinamers onder een vergrootglas wordt gelegd. Het is dus tijd voor bezinning om zodoende na te gaan waarheen we als geheel moeten koersen.

In het kader van de aanstaande verkiezingen, zijn uit een initiatief van journalisten debatten tussen politieke partijen van start gegaan. De journalisten die aangeven neutraal te staan in de partijpolitieke arena, noemen het initiatief “Het Online Kabinet (HOK)”.
De Vereniging van Economisten in Suriname (VES), organiseert ook debatten in samenwerking met de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en ITC Associatie (ITC-As).


De bedoeling van HOK, is debatten tussen politieke partijen, terwijl tijdens de debattenserie van de VES, het gaat om debatten tussen inleiders van de politieke partijen en een deskundig panel. Door deze debatten te volgen, zal de kiezer mogelijk worden geholpen om bij de stembusgang een keuze te doen tussen de verschillende partijen.


Het is dus niet onrechtvaardig om te stellen dat hier primair de belangen van de verschillende politieke partijen zal worden gediend. Ook is het geen publiek geheim dat politieke organisaties, na de verkiezingen niet zoveel meer betekenen voor Suriname en haar volk.

We kennen allemaal de capriolen die er binnen de Surinaamse politiek worden uitgehaald. Deze zijn het gevolg van het feit dat wij in Suriname niet als een volk met elkaar omgaan. De verschillende etniciteiten, staan in denken en doen lijnrecht tegenover elkaar.
Hierdoor raakt Suriname in de wereld steeds verder achter. Het is tijd dat de leiders stoppen met onder elkaar te twisten en te wedijveren, maar daarvoor in de plaats kiezen voor welvaart en welzijn. Zij dienen te beseffen dat een verdeeld volk zich nooit ten volle kan ontwikkelen.

Surinamers moeten met vereende krachten de opbouw van hun land ter hand nemen. Een goede start daartoe zou kunnen zijn het organiseren van debatten anders dan alleen bestemd voor de verkiezingswinst.

In deze moet worden gedacht aan debatten met een nationaal karakter. Debatten welke ten doel hebben het creëren van een ontwikkelingsplan met het meest brede draagvlak. Hierin zou de politiek het voortouw moeten nemen en natuurlijk moeten erbij worden betrokken alle andere nodige relevante organisaties. Een echte nationaal dialoog om het land uit het slop te halen.

Culturu.com – Ferdinand Louis

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Brug Stolkertsijver gesloten om toename COVID-19 in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

De orde- en veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan, worden verscherpt. Ingaande vandaag is de brug te Stolkertsijver gesloten voor in- en uitgaand verkeer.

Het COVID-19 Crisis Management Team monitort de recente toename van positieve coronagevallen nauwgezet om zo goed als mogelijk controle te hebben over de situatie.

In Suriname zijn er gisteren twee personen positief getest op het COVID-19-virus, waardoor het aantal COVID-19-positieven komt op 14. Het land telt nu 4 actieve gevallen en 331 personen zijn in quarantaine. Een persoon is overleden, terwijl 9 genezen zijn verklaard.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Binnen enkele uren 14de COVID-19-geval in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

Voor vandaag alleen zijn twee personen positief getest op het COVID-19-virus. Enkele dagen terug was er ook al een geval. De teller positief geteste personen in Suriname staat op 14. Details over de laatste patiënt zijn niet bekend.

Een persoon uit Albina is op 27 mei positief getest op het virus. De situatie van de 13de persoon is stabiel. Hij is overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De afdeling epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van deze twee personen. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen