woensdag 21 februari 2024
24 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname investeert in infrastructuur met twee belangrijke contracten

lees ook ...

Getto’s in Suriname beloven volledige steun aan vp Bru...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en zijn partij, de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), winnen aan populariteit in grote delen van achtergestelde wijken. In verschillende van deze ...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft onlangs twee belangrijke contracten ondertekend voor de modernisering van de infrastructuur in Suriname. Het eerste contract betreft de bouw van een geavanceerd logistiek centrum op de Jules Sydney-terminal in Paramaribo. Het tweede contract betreft de reconstructie van de brug over het Saramacca kanaal langs de Van ‘t Hogerhuysstraat.

Het logistiek centrum zal ruimte bieden aan ongeveer 60 vrachtwagens en zal niet alleen de efficiëntie van havenactiviteiten verbeteren, maar ook de verkeersveiligheid bevorderen. De bouw wordt gefinancierd door een IDB-lening van circa 2,4 miljoen USD en zal 9 maanden duren.

De huidige brug over het Saramaccakanaal zal worden vervangen door een indrukwekkende 6 rijstroken brug met fietspaden en voetgangersstroken aan beide zijden. De bouw wordt gefinancierd door een IDB-lening van 8,3 miljoen USD en zal 12 maanden duren.

OW-minister Riad Nurmohamed bedankte de IDB, de stakeholders en het OW-personeel voor hun toewijding aan deze projecten. Hij benadrukte de positieve invloed van de projecten op de transportsector, met specifieke voordelen voor de landbouw-, bosbouw-, visserij- en mijnbouwproductie.

De minister drong aan op het hebben van geduld vanuit de gemeenschap en benadrukte de innovatieve impact van de projecten. Hij verwacht dat de projecten de verkeersproblemen in Paramaribo, Wanica en Commewijne zullen helpen oplossen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname investeert in infrastructuur met twee belangrijke contracten