woensdag 24 april 2024
31 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
4.8
(6)

Suriname introduceert SRD 200 en 500 biljetten voor snellere transacties

lees ook ...

Bestemming inboedel voormalig Hotel Babylon

Het voormalig Hotel Babylon met inboedel is overgekocht door het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken met inboedel. Deze inboedel heeft nog geen bestemming gekregen. De bewindsman zegt...

De Centrale Bank van Suriname (CBvS), verantwoordelijk voor de uitgifte van bankbiljetten, heeft aangekondigd dat zij de geldcirculatie in het land zal verrijken met nieuwe coupures van SRD 200 en SRD 500. Deze stap is gericht op het bevorderen van een efficiënter betalingsverkeer, met name voor transacties waar contant geld noodzakelijk is.

Door deze grotere biljetten kunnen grotere bedragen gemakkelijker contant worden betaald, wat resulteert in kortere wachttijden bij geldautomaten en een verminderde belasting van deze machines. De moederbank benadrukt het belang van de zorgvuldige omgang met alle bankbiljetten binnen de gemeenschap.

Het frequente vervangen van beschadigde, bekladde of vervuilde biljetten brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Daarom roept de instelling op tot een bewuste behandeling van het geld, om zo de levensduur van de biljetten te maximaliseren en de efficiëntie van het betalingsverkeer te behouden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname introduceert SRD 200 en 500 biljetten voor snellere transacties