maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname intensiveert strijd tegen drugscriminaliteit

lees ook ...

Voor onbepaalde tijd geen gedrukte ‘Times of Suriname&...

De krant “Times of Suriname” zal voor onbepaalde tijd niet in gedrukte vorm verschijnen. Dit heeft de krant Zaterdag jongstleden meegedeeld. De directe heeft benadrukt, dat het gaat om reden buiten hu...

Tijdens de regeringsvergadering heeft Kenneth Amoksi, minister van Justitie en Politie, aangekondigd dat er een grootschalige veiligheidsoperatie zal plaatsvinden in samenwerking met het ministerie van Defensie. Volgens Amoksi vinden er jaarlijks 400 tot 600 droppings of landingen van cocaïne plaats in Suriname, hoewel hij niet specificeerde hoe hij aan deze cijfers kwam.

Amoksi benadrukte dat deze activiteiten een negatieve invloed hebben op zowel de nationale als regionale veiligheid. Hij verklaarde dat de illegaliteit in de grensgebieden prioriteit krijgt met interventies te land en ter water, in samenwerking met andere veiligheidsdiensten. De maatregelen zullen zowel preventief als repressief zijn, met meer roadblocks en zichtbare politieaanwezigheid, waarbij het Korps Politie Suriname ook 200 rekruten zal inzetten.

Daarnaast zal de samenwerking met Defensie, buurtorganisaties en buurtbeveiligingsorganisaties worden geïntensiveerd. Amoksi benadrukte dat verschillende vormen van criminaliteit diverse bedreigingen met zich meebrengen, waaronder een negatieve impact op het investeringsklimaat, de volksgezondheid en het toerisme.

Hij onderstreepte de cruciale rol van de aanpak van criminaliteit en merkte op dat berovingen, overvallen en inbraken met geweld momenteel de meest zichtbare misdaden zijn, terwijl er in de grensgebieden sprake is van grootschalige smokkelpraktijken, met name drugscriminaliteit.

Amoksi benadrukte dat ‘coke droppings’ slechts een van de vele uitdagingen zijn waarmee de politie en justitiële autoriteiten te maken hebben, maar ze geven wel de omvang van de drugs- en veiligheidsproblematiek in Suriname aan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname intensiveert strijd tegen drugscriminaliteit