woensdag 24 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.8 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname in zes CARICOM-Colombia projecten

lees ook ...

Minister Sewdien: “Strengere maatregelen tegen illegale viss...

De visserijsector in Suriname wordt geconfronteerd met de dreiging van Frankrijk om het land op een zwarte lijst te plaatsen vanwege illegale visserijactiviteiten. Dit meldde minister Parmanand Sewdie...

Suriname nam op donderdag 27 juli 2023 deel aan de tweede Gemengde Commissievergadering voor technische, culturele, educatieve en sportieve samenwerking (2023 – 2025) tussen de Republiek Colombia en de Caraïbische landen in San Andrés, Colombia. In dit verband zijn ook Aruba en Curaçao betrokken om samen te streven naar regionale vooruitgang en ontwikkeling. De derde vergadering van deze commissie is gepland voor 2025.

Deze ontmoeting had als doel de samenwerking tussen de CARICOM-landen, Aruba, Curaçao en Columbia te evalueren die zijn voortgevloeid uit de eerste Gemengde Commissie vergadering in Barranquilla, Columbia in januari 2022.

In dit verband is de regering van Colombia twaalf projecten overeengekomen op de gebieden cultuur, milieu, onderwijs, duurzame landbouw, sociale innovatie en ondernemerschap, rampenbeheersing, veiligheid en sport. Dit moet de Zuid-Zuidsamenwerking bevorderen. Deze projecten blijken opmerkelijk met de nationale ontwikkelingsplannen van Suriname en Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling overeen te komen.

Suriname is van plan te participeren in zes projecten op het gebied van sport, cultuur, duurzame landbouw en veiligheid. Ons land heeft ook de stabiele samenwerking met Colombia op nationaal en regionaal gebied aangehaald en benadrukt de wens om met dit land deze projecten uit te voeren.

Viceminister van Multilaterale Zaken, Elizabeth Taylor Jay, van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Colombia, was voorzitter van de Gemengde Commissie vergadering. Aanwezig waren ook het Presidentieel agentschap voor internationale samenwerking (APC-Colombia), vertegenwoordigers van relevante vak ministeries, nationale politie en overige agentschappen. Sachi Soekhoe onderdirecteur Bilaterale Aangelegenheden, van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking participeerde namens Suriname.

De afspraken van deze vergadering zijn vastgelegd in een Joint Declaration.

Bron: Communicatie Dienst Suriname

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname in zes CARICOM-Colombia projecten