donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname in vierde coronagolf; zorgpersoneel weer onder druk

lees ook ...

The president reveals a set of price-control measures

A set of steps being implemented to manage the currency rate were recently announced by President Chan Santokhi to the National Assembly. The restrictions will remain in effect until December 31, 2023...

Suriname zit nu in de vierde Covid-19-golf. Hiermee zijn de uitdagingen nog groter, want niet alleen het zorgpersoneel staat onder druk er zal ook meer geld vrijgemaakt moeten worden. Dit zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

De minister heeft informatie dat er nog teveel wordt gefeest en dat personen zich niet houden aan het samenscholingsverbod. Ook politieke partijen bezondigen zich hieraan. De minister vindt dat wederom boetes moeten worden uitgedeeld bij superspread events en bij overtreding van de regels.

Vanwege de vierde golf worden de ziekenhuizen en isolatieplekken weer in gereedheid gebracht om de situatie het hoofd te bieden. Minister Ramadhin zegt dat ook de voorlichting en preventie opgevoerd worden. Ook de Medische Zending is dagelijks bezig mensen uit te leggen wat het belang is van vaccinatie. De minister constateert dat het bewustzijn aan het toenemen is.

In het KKF-gebouw is zondag een aanvang gemaakt met het inenten met het Pfizer-vaccin. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen hiermee worden ingeënt. De deltavariant maakt veel jonge slachtoffers wereldwijd.

Volgens de minister zijn er genoeg vaccins ontvangen om de ruim 60.000 jeugdigen tussen 12 en 18 jaar te kunnen vaccineren. De Covid-maatregelen zijn geldig tot 31 augustus. Er wordt dinsdag een persconferentie gehouden, waarbij de gemeenschap nader geïnformeerd zal worden over de Covid-situatie in het land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname in vierde coronagolf; zorgpersoneel weer onder druk