zaterdag 27 februari 2021
26.1C
Paramaribo
3.3C
Amsterdam
5
(1)

Suriname in startblokken om te vaccineren met AstraZeneca-Covid-19-vaccin

lees ook ...

Ronald Tjoe Nij laat NAS Collectie van bijna 4000 boeken na

De familie R. Tjoe Nij- van der Leij heeft recent een grote schenking gedaan aan het Nationaal Archief Suriname (NAS). Enkele dagen voor het heengaan van Ronald Tjoe- Nij op 28 augustus 2020, nam zijn...

Het AstraZeneca-Covid-19-vaccin is goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Oxford University. Suriname is momenteel in de startblokken om de eerste personen te vaccineren. Het gaat om de eerstelijnszorgverleners.

Eerder had minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid laten weten dat er eerst gewacht zou worden op het oordeel van de WHO voordat er een besluit zou worden genomen over het vaccinatieprogramma in Suriname.

Barbados die 200.000 doses van India heeft gehad van het AstraZeneca-vaccin, heeft ook vaccins gedoneerd aan landen in de regio. Suriname heeft 1.000 doses gehad en buurland Guyana 3.000.

De 1.000 doses zijn genoeg om 500 personen te vaccineren. Suriname zal eerst met deze bezending beginnen. Momenteel worden personen getraind in het toedienen van het Covid-19-vaccin. De bedoeling is om komende week te beginnen met de vaccinatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname in startblokken om te vaccineren met AstraZeneca-Covid-19-vaccin