Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname, in de ban van corona, binnenstad is rustig

Geplaatst

op

Suriname is in de ban van de coronavirus. In de binnenstad van Suriname zijn nauwelijks mensen en auto’s te bekennen. De overheid heeft een duidelijk advies gegeven aan de mensen om vooral binnen te blijven. Indien je niet op straat hoeft te zijn, blijf dan vooral thuis. Het is culturu.com toch gelukt om een burger te kunnen interviewen die zijn bezorgdheid uit over de corona. In deze videoreport is duidelijk te zien dat de mensen wel gehoor hebben gegeven aan de oproep van de overheid.

10 Reacties

10
Reageer op dit artikel

1000
Loesie

Dit is een vorm van bewustwording en veiligheid en gezondheid staat boven op heel goed dat het volk gehoor aan geeft 👍🏼😍😍

Marcelino

Normaal sta he altijd in de file nu is er file van mensen bij de bank. Ze gaan hun geld lichten.

Dotveba

Ik vrees het voor de Surinaamse bevolking.vooral met de meest bijzarre die wij 0,0 medische zorg noemen ter wereld.Hoe gaan ze een Corona crisis financieren? Zeker zijn genoeg schelpen bewaard in de kluis van de centrale bank? Nu moeten ze bewijzen dat ze onafhankelijk zijn.

Patricia

Er is gewoon oorlog mensen wakker worden ze gebruiken corona als smoes de media misleid corona is 666 er is een nieuwe wereld orde opkomst de wereld leiders weten hier mee over mensen wakker worden

Marjorie

Die mensen in Sur hebben geen flauw benul van het coronavirus,hoe ze moeten handelen en zich zelf moeten beschermen.Ze staan nog steeds gewoon te dicht op elkaar in een rij.Als dit virus echt losbreekt in Sur zijn de rapen gaar.Met die baar slechte gezondheid zorg gaan er veel doden vallen.God behoedde ons daarvoor.

Tamara

De rijke gaan het reden zijn de arme moesjes en grampas gaan het niet redden. Hoeveel beademing apparatuur heeft Suriname. Nederland heeft met veel moeite 1600 kunnen regelen. Ik hoop het niet dat de mensen in Suriname het nodig zullen hebben. Want hoe he het draait of keert we gunnen niemand om ziek te worden en vooral niet voor corona omdat het een pijnlijke dood is. Je stikt

Sranang uma

In Suriname worden het volk elke dag geinformeerd. Er is constant op alle media voorlichting over het virus en hoe te handelen. Waarschijnlijk leeft die mijnheer onder een steen!! Hij kan liever naar zijn huis en daar blijven. DOEWET!!
Een goede gezondheidszorg is ook in de zgn. rijke landen een groot probleem gebleken. Daar sterven elke minuut mensen, vooral oudjes. Tot nu toe is Suriname hiervan gelukkig gespaard gebleven. Laten wij als Surinamers en overigen met een Surinaamse roots bidden dat Suriname hiervan bespaard blijft. Hou u zelf gezond en be positive. DOEWET!!

H Amatkarijo

Blijf thuis lieve mensen denk aan jullie veiligheid tegen corona het enigste wat je kan doen is met zn alle bidden en de advies volgen binnen blijven

Josine

Ik bid voor de mensen in Suriname, mijn geboorteland. En ik bid voor alle mensen op planeet Aarde. Wij worden allemaal met de Corona uitbraak geconfronteerd. Samen leren wij ook een les hier uit. Elkaar helpen. Wij hebben elkaar nodig.

blakka-ambra

Corona komt door de hedendaagse Hitler die zijn plannen nu uitvoert.Laat je niet bang maken want angst is een slecte leermeester. Wat je moet doen is: Je weerstand zien te verhogen door – veel groenten en vis met vitamine D zoals tonijn, zalm makreel. – voedingsmiddelen met vit.D melkproducten, orange juice,soya melk, rundvlees, lever, kaas en eigeel. – D3 komt van de zon – hoe donkerder je huid hoe langzamer de productie door je lichaam van vit. D3 – zink(mineral) spore element van het lichaam dus in kleine hoveelheden nodig per dag en zit in krab (kraboe)- pompoen en ook… Lees verder »Advertentie

Suriname

Elias: alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden

Geplaatst

op

Naamloos 4

“Alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden. Dat is bij wet geregeld,” zegt Staatsolie-directeur Rudolf Elias. In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut ontkracht hij geruchten als zouden er momenteel plannen zijn om de olievoorraden in blok 58 in het Surinaamse kustgebied te verkopen. “De samenleving hoeft zich niet druk te maken over onze olievoorraden. Onze olievoorraden zijn veilig bij Staatsolie. Er is geen enkele behoefte op dit moment om met iemand daarover zaken te doen.”

De bedrijfsleider zegt dat ontzettend veel partijen over de gehele wereld geïnteresseerd zijn in de olievoorraden in het Surinaamse kustgebied, “maar bij Staatsolie vinden zij nul ingang als het gaat om blok 58. We praten niet over blok 58. Wij praten niet eens over het verkopen of partijen die geïnteresseerd zijn”, benadrukt de directeur.

Directeur Elias zegt vervolgens dat er vanuit de wereld ook grote interesse is voor het gebied dat ligt tussen blok 58 en Tamabaredjo. “Daarvoor gaan wij een transparante bieding houden op het moment dat we voldoende informatie hebben.” Hij benadrukt dat President Desiré Bouterse en de President-Commissaris van Staatsolie het eens zijn met de plannen van de Surinaamse oliemaatschappij. De Staatsolie-topman zegt dat recent nog aan een bedrijf is aangegeven dat er niet over blok 58 wordt gesproken. “Over andere gebieden mogen zij meedoen aan een transparante bieding die mogelijk aan het einde van dit jaar zal volgen.”

Lees verder

Suriname

Surinaams alcoholbedrijf schenkt handsanitizers aan Volksgezondheid

Geplaatst

op

1.000 Flessen Handsanitizer Voor Volkgezondheid. Foto Nii

Suriname Alcoholic Beverages (SAB) heeft aan het ministerie van Volksgezondheid een donatie gedaan van haar nieuwste product ‘Handpalm’. Het gaat om een handsanitizer, die binnenkort op de markt wordt gebracht.

In verband met de bestrijding van de COVID-19-pandemie, mocht minister Antoine Elias van Volksgezondheid 1.000 handsanitizers in ontvangst nemen. Deze zijn overhandigd door SAB-directeur Steven Ma Ajong, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Volgens de SAB-directeur wil het bedrijf als nationale producent tijdens deze COVID-19-pandemie, ook een bijdrage leveren. Daarom is ervoor gekozen om handsanitizers te ontwikkelen, die voor 70 procent uit alcohol bestaan.

Verder gaf hij aan, dat de schenking slechts een eerste aanzet is. Samen met andere bedrijven zal worden nagegaan hoe er kan worden ingespeeld op de behoefte aan handsanitizers.  Hij vindt dat, ook na de COVID-19-pandemie, handsanitizers van cruciaal belang zullen zijn.

Minister Elias is het Surinaamse alcoholbedrijf heel dankbaar voor de geste. “Ik mag u ten zeerste prijzen. In moeilijke tijden creatief en innovatief bezig zijn”, zei de minister.  De bewindsman was onder de indruk dat een eigen Surinaams bedrijf dat gericht is op het produceren van alcohol, tijdens deze COVID-19-pandemie overgaat tot het produceren van handsanitizers.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen