Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname, in de ban van corona, binnenstad is rustig

Geplaatst

op

Suriname is in de ban van de coronavirus. In de binnenstad van Suriname zijn nauwelijks mensen en auto’s te bekennen. De overheid heeft een duidelijk advies gegeven aan de mensen om vooral binnen te blijven. Indien je niet op straat hoeft te zijn, blijf dan vooral thuis. Het is culturu.com toch gelukt om een burger te kunnen interviewen die zijn bezorgdheid uit over de corona. In deze videoreport is duidelijk te zien dat de mensen wel gehoor hebben gegeven aan de oproep van de overheid.

10 Reacties
10 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Loesie
donderdag 26 maart 2020 14:32

Dit is een vorm van bewustwording en veiligheid en gezondheid staat boven op heel goed dat het volk gehoor aan geeft 👍🏼😍😍

Marcelino
donderdag 26 maart 2020 14:44

Normaal sta he altijd in de file nu is er file van mensen bij de bank. Ze gaan hun geld lichten.

Dotveba
donderdag 26 maart 2020 16:32

Ik vrees het voor de Surinaamse bevolking.vooral met de meest bijzarre die wij 0,0 medische zorg noemen ter wereld.Hoe gaan ze een Corona crisis financieren? Zeker zijn genoeg schelpen bewaard in de kluis van de centrale bank? Nu moeten ze bewijzen dat ze onafhankelijk zijn.

Patricia
vrijdag 27 maart 2020 07:50

Er is gewoon oorlog mensen wakker worden ze gebruiken corona als smoes de media misleid corona is 666 er is een nieuwe wereld orde opkomst de wereld leiders weten hier mee over mensen wakker worden

Marjorie
vrijdag 27 maart 2020 12:29

Die mensen in Sur hebben geen flauw benul van het coronavirus,hoe ze moeten handelen en zich zelf moeten beschermen.Ze staan nog steeds gewoon te dicht op elkaar in een rij.Als dit virus echt losbreekt in Sur zijn de rapen gaar.Met die baar slechte gezondheid zorg gaan er veel doden vallen.God behoedde ons daarvoor.

Tamara
vrijdag 27 maart 2020 12:45

De rijke gaan het reden zijn de arme moesjes en grampas gaan het niet redden. Hoeveel beademing apparatuur heeft Suriname. Nederland heeft met veel moeite 1600 kunnen regelen. Ik hoop het niet dat de mensen in Suriname het nodig zullen hebben. Want hoe he het draait of keert we gunnen niemand om ziek te worden en vooral niet voor corona omdat het een pijnlijke dood is. Je stikt

Sranang uma
vrijdag 27 maart 2020 23:48

In Suriname worden het volk elke dag geinformeerd. Er is constant op alle media voorlichting over het virus en hoe te handelen. Waarschijnlijk leeft die mijnheer onder een steen!! Hij kan liever naar zijn huis en daar blijven. DOEWET!!
Een goede gezondheidszorg is ook in de zgn. rijke landen een groot probleem gebleken. Daar sterven elke minuut mensen, vooral oudjes. Tot nu toe is Suriname hiervan gelukkig gespaard gebleven. Laten wij als Surinamers en overigen met een Surinaamse roots bidden dat Suriname hiervan bespaard blijft. Hou u zelf gezond en be positive. DOEWET!!

H Amatkarijo
zaterdag 28 maart 2020 09:46

Blijf thuis lieve mensen denk aan jullie veiligheid tegen corona het enigste wat je kan doen is met zn alle bidden en de advies volgen binnen blijven

Josine
zaterdag 28 maart 2020 15:52

Ik bid voor de mensen in Suriname, mijn geboorteland. En ik bid voor alle mensen op planeet Aarde. Wij worden allemaal met de Corona uitbraak geconfronteerd. Samen leren wij ook een les hier uit. Elkaar helpen. Wij hebben elkaar nodig.

blakka-ambra
zaterdag 4 april 2020 15:59

Corona komt door de hedendaagse Hitler die zijn plannen nu uitvoert.Laat je niet bang maken want angst is een slecte leermeester. Wat je moet doen is: Je weerstand zien te verhogen door – veel groenten en vis met vitamine D zoals tonijn, zalm makreel. – voedingsmiddelen met vit.D melkproducten, orange juice,soya melk, rundvlees, lever, kaas en eigeel. – D3 komt van de zon – hoe donkerder je huid hoe langzamer de productie door je lichaam van vit. D3 – zink(mineral) spore element van het lichaam dus in kleine hoveelheden nodig per dag en zit in krab (kraboe)- pompoen en ook… Lees verder »Advertentie

Suriname

Surinaamse parlementsvoorzitter Brunswijk ontslagen uit ziekenhuis na COVID-19-besmetting

Geplaatst

op

Ronnie Brunswijk

Assembleevoorzitter Ronnie Brunswijk is maandag ontslagen uit het ziekenhuis. Op 1 juli werd bekend dat de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) besmet was geraakt met het COVID-19-virus. De DNA-voorzitter heeft in een video op Facebook getoond dat hij thuis is. “Mi doro oso en bedank ala sma gi den geschenk nanga gelukwensen. Mi de boen,” schrijft hij op zijn page.

Op 29 juni werd hij tijdens de Buitengewone Openbare Vergadering gekozen tot voorzitter van het hoogste orgaan van staat. De volgende dag werd bekend dat PL-voorzitter Paul Somohardjo besmet was met het coronavirus. Er ontstond enigszins paniek onder sommige personen die in DNA aanwezig waren. Ook de voorzitters van de NPS en VHP, respectievelijk Gregory Rusland en Chan Santokhi zijn getest op het virus. Alleen Santokhi is negatief getest. Er is direct ook actie ondernomen om het gebouw te ontsmetten.

Intussen circuleren hardnekkige geruchten dat Brunswijk toch liever vicepresident wordt van de Republiek Suriname. Als hij toch voor de functie gaat, zal mogelijk de ondervoorzitter van de ABOP, Marinus Bee, parlementsvoorzitter worden. Na een huishoudelijke vergadering die maandag in het parlement is gehouden is bekendgemaakt dat de verkiezingen voor president en vicepresident op 13 juli worden gehouden. Kandidaten voor deze functies mogen tot uiterlijk 8 juli worden ingediend.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Hoe is het leven nu op straat in Suriname ?

Geplaatst

op

Img 9fb6502b1867 1

Covid19 is nog steeds razende in Suriname, maar toch de scholen gaan weer open, onlangs is reeds bekend dat er een aantal regeringsleiders besmet zijn, bussen gaan weer rijden,.en toch……. De meningen zijn verdeeld, de straat praat……….

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen