dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname houdt virtuele Nationale Kunstbeurs dit jaar

lees ook ...

The 1 for 12 Foundation celebrates its 18th anniversary with...

The Whahaha Water Factory site on the Sophialaan served as the location for the 1 for 12 Foundation's 18th birthday celebration, which included donations to the less fortunate and to the donors. The o...

Covid-19 heeft ook de organisatie van de Nationale Kunstbeurs beïnvloed. De beurs moet nu virtueel worden gehouden om fysiek contact te minimaliseren. Echter heeft deze 56ste Nationale Kunstbeurs de meeste inschrijvingen binnen gehad. Vijftig kunstenaar zullen  er participeren, terwijl de virtuele beurs ook international veel aandacht heeft getrokken. Juan Pawiroredjo, ondervoorzitter van de Stichting Nationale Kunstbeurs noemt het succesvol. 

De stichting is  gesteld op het persoonlijk contact, en mist toch van aanwezigheid van het publiek op de beurs die jaarlijks duizenden bezoekers kent. Nu moet het bezoek virtueel wanneer het evenement begint op 3 november 2021 en eindigt midden januari van het komend jaar. Het aantal is echter door de virtuele beurs gegroeid naar online bezoekers over de hele wereld, zelf in Australië.

Bij de opening van de Nationale Kunstbeurs vorig jaar had de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, een belofte gedaan dat de beurs een van de monumentale gebouwen in de binnenstad toegewezen zou krijgen om daar haar activiteiten uit te voeren. Surinaamse bedrijven zijn de Nationale Kunstbeurs trouw, en blijven ondersteunen.

Pawiroredjo zegt dat er ongoing gesprekken gevoerd worden met de ministeries en verschillende betrokkenen om te komen tot een besluit. Er wordt gelet op zowel de omgeving, maar ook de kunst meerwaarde van het gebied bij het maken van een keus.

Digitaliseren van de kunstbeurs heeft voordelen gehad voor zowel de kunstenaars als de organisatie. De bereikbaarheid is door de virtuele beurs boven verwachting uitgegroeid. Het evenement  begint op 3 november en eindigt midden januari. Overleden kunstenaars zullen gememoreerd worden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname houdt virtuele Nationale Kunstbeurs dit jaar