maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname hoog risicogebied voor Nederlanders

lees ook ...

Students were caught using alcohol and drugs

Students who used drugs and drink were caught. They played risk-taking games as well. Reginald Nibte and Rudi Tevreden, the neighborhood administrators of Uitvlugt, were informed that there was a conc...

Het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geeft aan (potentiële) reizigers mee dat Suriname vanaf dinsdag 08 februari als ‘zeer hoog-risicogebied’ te gekwalificeerd wordt als het gaat om de covidpandemie. Dit maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking bekend.

Nederland hanteert hierdoor een thuisquarantaineplicht voor reizigers uit Suriname. Deze quarantaineplicht geldt niet voor personen die volledig zijn gevaccineerd en een boosterprik van minimaal 07 dagen oud hebben gekregen. Personen die vanuit Suriname naar Nederland reizen moeten een vaccinatie- of testbewijs laten zien. Een negatieve PCR test moet minder dan 48 uur oud zijn vòòr vertrek terwijl een negatieve antigeentest minder dan 24 uur oud moet zijn vòòr vertrek.

Van reizigers wordt verwacht dat zij altijd een formulier met de quarantaineverklaring bij zich hebben, ook als ze niet verplicht in quarantaine moeten. Reizigers kunnen de zelf-quarantaine beëindigen als zij op dag 05 na hun aankomst een negatief testresultaat hebben. Zij kunnen een afspraak bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) maken voor een PCR test op dag 5.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname hoog risicogebied voor Nederlanders