zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname heeft viskeuringsinstituut en is vrij in visexport.

lees ook ...

VP Brunswijk woonde crematie van vriend Dilip Sardjoe bij

Vice President (VP) Ronnie Brunswijk heeft de uitvaart van ondernemer Rudi Dilip Sardjoe op 21 januari jongstleden bijgewoond. Dilip Sardjoe is onder grote publieke belangstelling met staatseer gecrem...

Suriname is één van de weinige landen in de regio die hun vis en garnalen vrijelijk kunnen exporteren naar alle delen van de wereld. Dit is mogelijk vanwege het feit dat een 20-tal lokale verwerkingsbedrijven gecertificeerd zijn door het Viskeuringsinstituut (VKI) doordat zij voldoen aan de internationale kwaliteitsstandaarden. Het proces tot het bereiken van deze internationale standaarden is met de oprichting van het VKI in 2007 gestart, waarmee tegelijkertijd ook de benodigde keuringswetten in orde zijn gebracht.

Het VKI beschikt reeds over personen met het juiste kennis niveau en alsook over de benodigde keuringsinstrumenten. Daarnaast wordt er in samenwerking met het Natuurtechnisch Instituut (NATIN), continu kwaliteitsmanagers opgeleid voor kwaliteitsbewaking bij de verwerkingsbedrijven. Belangrijk te weten is dat het Viskeuringsinstituut financieel gezond is en operationeel gehouden wordt doordat de exporteurs USD. 0,02 per kilo geëxporteerd product afdragen aan het VKI.

Op woensdag 3 maart 2021 heeft minister Prahlad Sewdien van LVV een training afgesloten middels het uitreiken van certificaten waarbij er 18 kwaliteitsmanagers zijn afgeleverd ten behoeve van het VKI, het ministerie van LVV en diverse visverwerkingsbedrijven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname heeft viskeuringsinstituut en is vrij in visexport.