zondag 28 november 2021
32 C
Paramaribo
2.9 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname heeft Virtuele bijeenkomst met IMF

lees ook ...

Vrouw in barensweeën op kabinet Vicepresident

Marvin Spier en zijn vriendin waren op maandag 22 november 2021, op bezoek bij de VP op zijn kabinet. Daar kreeg de vriendin barensweeën en moest per ontboden ambulance worden afgevoerd naar het zieke...

De Surinaamse autoriteiten en enkele stakeholders uit de particuliere sector  hebben in de periode van 19 tot en met 21 januari virtuele technische bijeenkomsten gehouden met een team van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dit team zal vervolgens een virtuele Staff Mission uitvoeren in de periode van 25 januari tot 5 februari 2021. Tijdens de Staff Mission zal het IMF-team een bredere groep vertegenwoordigers uit de privésector, leden van het parlement, vakbonden en het maatschappelijk middenveld ontmoeten.

Het Surinaamse team zal worden geleid door het ministerie van Financiën & Planning en de Centrale Bank van de Republiek Suriname. Deze virtuele bezoeken zijn in het kader van het verzoek van de Republiek Suriname om financiële steun van het IMF.

De besprekingen zullen gaan over de financiële en technische ondersteuning van het IMF voor de macro-economische hervormingsplannen van de autoriteiten. Het doel is om de macro-economische positie van de Republiek Suriname te stabiliseren terwijl de financiële bescherming van de meest kwetsbare burgers wordt gegarandeerd.

De discussies tussen de Republiek Suriname en het IMF met het oog op het voeren van een economisch beleid dat zal leiden tot inclusieve groei, duurzame overheidsfinanciën, een stabiele koers en algemene macro-economische stabiliteit is onderdeel van het Crisis- en Herstelplan van de Republiek Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname heeft Virtuele bijeenkomst met IMF