zaterdag 27 februari 2021
26.1C
Paramaribo
3.3C
Amsterdam
5
(1)

Suriname heeft Virtuele bijeenkomst met IMF

lees ook ...

Samenwerking JCI en STVS

De Junior Chamber International(JCI) is een samenwerking aangegaan met de Suriname Televisie Stichting(STVS). Volgens Andy Tjoe A Long, de local president zal de organisatie televisiedebatten voeren ...

De Surinaamse autoriteiten en enkele stakeholders uit de particuliere sector hebben in de periode van 19 tot en met 21 januari virtuele technische bijeenkomsten gehouden met een team van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dit team zal vervolgens een virtuele Staff Mission uitvoeren in de periode van 25 januari tot 5 februari 2021. Tijdens de Staff Mission zal het IMF-team een bredere groep vertegenwoordigers uit de privésector, leden van het parlement, vakbonden en het maatschappelijk middenveld ontmoeten.

Het Surinaamse team zal worden geleid door het ministerie van Financiën & Planning en de Centrale Bank van de Republiek Suriname. Deze virtuele bezoeken zijn in het kader van het verzoek van de Republiek Suriname om financiële steun van het IMF.

De besprekingen zullen gaan over de financiële en technische ondersteuning van het IMF voor de macro-economische hervormingsplannen van de autoriteiten. Het doel is om de macro-economische positie van de Republiek Suriname te stabiliseren terwijl de financiële bescherming van de meest kwetsbare burgers wordt gegarandeerd.

De discussies tussen de Republiek Suriname en het IMF met het oog op het voeren van een economisch beleid dat zal leiden tot inclusieve groei, duurzame overheidsfinanciën, een stabiele koers en algemene macro-economische stabiliteit is onderdeel van het Crisis- en Herstelplan van de Republiek Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname heeft Virtuele bijeenkomst met IMF