Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname heeft vanaf 16 juli nieuw COVID-19-team; Veira draagt hamer over

Geplaatst

op

Daniëlle Veira, Directeur Van Het Directoraat Nationale Veiligheid. Beeld Youtube

Daniëlle Veira die de voorbije periode leiding heeft gegeven aan het COVID-19-managementteam draagt op 16 juli de hamer over aan Maaltie Sardjoe. Zij is van huis uit arts en voormalig directeur van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD). Het Nationaal COVID-19-managementteam is gesprekken gestart met het transitie COVID-19-team en de parlementaire COVID-19-commissie.

De communicatie tussen de teams moet ervoor zorgen dat er geen hiaten ontstaan in de aanpak van het coronavirus om te komen tot het ‘nieuwe normaal’. Vanaf maandag 13 juli zullen de teams regelmatig met elkaar van gedachten wisselen. Luitenant-kolonel Veira, directeur Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), zei dat er tijdens het gesprek een globaal beeld is gepresenteerd van de COVID-19-uitbraak in Suriname.

Zij gaf verder aan, dat één team ons geleid heeft tot dit punt en een ander team daar nu mee doorgaat. “Belangrijk is dat wij met zijn allen in Suriname ervoor zorgdragen dat COVID-19 beheersbaar blijft.” Sardjoe vertegenwoordigde tijdens de persconferentie namens de coalitie het transitieteam. Sardjoe gaf aan dat het infectiebeleid leidend zal zijn voor de maatregelen van het nieuwe managementteam. Ook ‘behavior change communicatie’ is een belangrijk speerpunt voor een goede communicatie met de samenleving.

De focus van het nieuw team zal gericht zijn op een vlotte overgang van het COVID-19-managementteam, bewustwording van de gemeenschap over de normalisatie en aanpak van de sociaaleconomische gevolgen. Hiervoor is een nationale aanpak vereist met een bijdrage van alle sectoren binnen de samenleving.

In Suriname staat de COVID-19-code nog op rood. Het aantal nieuwe infecties toont wel een daling. Volgens de DNV-directeur blijft het oosten een zorgpunt, waaronder het gebrek aan begrip en herbergen van personen die illegaal naar Suriname zijn gekomen.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vernon
zondag 12 juli 2020 20:33

Hopelijk dat met een arts aan de leiding dit instituut beter en efficiënter te werk zal gaan. We hebben niets aan een blaffende, bluffende schreeuwer aan de leiding. Veira is niet eens echt militair. Meer een boekenwurm in militair uniform. Santoki er moet recht worden gedaan aan onrecht. Wanneer wordt Veira voor machtsmisbruik, huisvredebreuk, poging tot ontvoering, mishandeling, misleiding, misbruik van overheidseigendommen en middelen vervolgd? Haar reden tot die overtredingen. Haar gekrenkte ego. Feira hoge bomen vangen veel wind. Dringt dat niet tot je door omdat je denkt boven de wet te staan, dan ben je gewoon ongeschikt om leiding… Lees verder »

Lunes Armand
maandag 13 juli 2020 00:37

Elke verandering is nog geen verbetering. Dat het huidig covid-19 team fouten heeft gemaakt valt niet te ontkennen. Bewust of onbewust, laten wij in het midden. Ik denk dat het toch op z’n plaats is deze mensen te bedanken voor het werk dat gedaan is. Moge het opkomend team inderdaad in staat zijn het covid gebeuren in Su. zodanig onder controlle krijgen, dat wij onbevreesd de deur uit mogen zo gauw een nieuwe dag zich aandient. Meer nog, dat er duidelijk lering getrokken wordt van fouten en/of misstanden van het huidig team. Dat zij de samenleving zover krijgt, dat deze… Lees verder »

Colin
maandag 13 juli 2020 09:23

Vernon als je met “Meer een boekenwurm in militair uniform.” bedoeld dat Veira zich als militair probeerd voor te doen dan begrijp ik wat je bedoeld.
Veira is gewoon de zoveelste bureaucraat (pencil pusher) die geen idee heeft hoe het in de praktijk aan toe gaat.Advertentie

Suriname

Nieuw regeer team doet schrikbarende onthullingen in het Surinaams parlement

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 11.42.06 (1)

Ergens onder aan de lange lijst van onregelmatigheden, misstanden en wandaden, geconstateerd door het nieuw regeer team, is een voorlopige calculatie van de schuldenlast opgenomen. Het gaat om enorme bedragen in vreemde valuta alsook Surinaamse dollars.

Het leeuwendeel van de voor een klein land abnormaal hoge bedragen, is de besteding niet te achterhalen, of het nut ervan niet duidelijk en misschien zelf niet aanwezig.

De Assemblee-vergadering van gisteren, donderdag 06 augustus, heeft voor veel beroering gezorgd en zal grote delen van het volk nog heel lang bijblijven.

Nadat de President en de Vice-President aan het volk, hun onthullingen gedaan hadden kwamen de ministers aan het woord. Een en al een opsomming van zaken welke blijk geven van niets anders dan wanbeleid. Opvallend dat elke spreker tijdens zijn of haar beurt het heeft gehad over ongegronde bevorderingen, de last minute indiensttredingen al dan niet op basis van wurgcontracten. Ook is door een ieder aangehaald de vele betalings-achterstanden, waarbij ongewoon en abnormaal hoge bedragen genoemd zijn. Zelfs voor wat betreft de achterstand in betaling voor nutsvoorzieningen, werden schokkende bedragen opgesomd. Daarnaast zijn gigantische bedragen voor huur van panden genoemd met ook nog hoog opgelopen achterstanden.
Vandaag zal ongetwijfeld hetgeen uit de doeken gedaan is tijdens deze DNA-vergadering, op vele plaatsen onderwerp van gesprek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen