woensdag 31 mei 2023
24.2 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Steun Surinaamse kandidaat Inter-American Human Rights court

lees ook ...

Start ondro oso vergaderingen in verband met 25 jaar PL

Dinsdag jongstleden is de politieke partij Pertjajal Luhur gestart met de zogenaamde Ondro oso vergaderingen naar 5 december 2023 toe te Meerzorg. Op die datum bestaat de partij 25 jaar. Wekelijks op ...

De kandidatuur van rechter Maytrie Kuldipsingh als één van de zeven rechters bij de Inter-American Human Rights Court geniet de steun van een aantal landen.  Ons land geniet ook de steun van de Caricom. Dit zei minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking tijdens een zoompersconferentie op vrijdag 30 juli 2021.

De minister keerde recentelijk samen met collega-minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie terug van een buitenlandse missie. Tijdens de 21ste Vergadering van Buitenlandse Ministers van ‘The Community of Latin America and Caribbean States’ (CELAC), heeft minister Ramdin bilaterale gesprekken gevoerd en gelobbyd voor de kandidatuur van mr. Kuldipsingh. “We hebben tijdens deze bijeenkomst van de gelegenheid gebruikgemaakt om te lobbyen voor de kandidatuur van Suriname voor de Inter-American Human Rights Court,” aldus de bewindsman.

Rechter Maytri Kuldipsingh wordt als kandidaat van Suriname inmiddels ook ondersteund door de Caricom. Minister Ramdin voegt eraan toe dat het voor het eerst is dat Suriname een kandidaat voordraagt. Tevens is het de eerste keer dat het Inter-Amerikaans Hof in Costa Rica een Surinamer zou kunnen hebben met een ander rechtssysteem dan wat zij gewoon zijn. Daarbij gaat het hierbij ook om een vrouwelijke kandidaat.

De bewindsman zegt dat dit allemaal bijzonderheden zijn die gespeeld hebben. Behalve dat Suriname reeds van een aantal landen steun toegezegd heeft gekregen, overwegen andere landen ook hun steun aan ons land. Minister Ramdin benadrukt dat de campagne wordt voortgezet. Gehoopt wordt dat wanneer later dit jaar de verkiezing plaatsvindt, Suriname voldoende steun heeft om mr. Maytri Kuldipsingh gekozen te krijgen als eerste Surinamer in het Inter-Amerikaanse Hof.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSteun Surinaamse kandidaat Inter-American Human Rights court