donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname heeft Paviljoen no 01 op Dubai Expo

lees ook ...

90% bos, maar geen betrokkenheid inheemsen – Standbeel...

- Surinaame 90% bos, maar de inheemsen worden er bijna niet bij betrokken. - Suriname en Curaçao willen meer samenwerke (opent in een nieuwe tab)n. - Het standbeeld van vakbondsleider Cyrill Daal is...

Suriname krijgt op de expo 2020 in Dubai, Paviljoen nummer 1 in de categorie sustainability op het 430 hectaren tellende expoterrein. Deze voorname positie krijgt Suriname vanwege de duurzaamheid van haar tropisch regenwoud en cultuur die een voorbeeld zijn voor de wereld. Aan het evenement dat duurt van 01 oktober tot eind maart 2022 nemen 192 landen deel. Er worden 25 miljoen bezoekers verwacht.

Het belangrijke moment voor Suriname tijdens de expo, is de nationale week, die begint op 27 november waarbij de deelnemende landen kunnen tonen wat zij te bieden hebben. Verschillende wereldleiders zullen tijdens de nationale week aanwezig zijn. President Chandrikapersad Santokhi zal aanwezig zijn samen met een aantal prominenten van het bedrijfsleven, waarbij er een culturele presentatie van ons land zal plaatsvinden.

“Wat we willen bereiken is goed netwerken, zakendoen en Suriname op een positieve en duidelijk manier uitdragen, zowel onze fysieke als emotionele rijkdommen”, aldus minister Ramdin. De deelname van Suriname moet gezien worden tegen de achtergrond van het brengen van herstel en stabiliteit door de regering. Deelname aan de wereldexpo van 5.5 miljoen zakenlieden en 44.000 bedrijven is een uitstekende gelegenheid voor Suriname om haar fysieke en immateriële producten te tonen.

Minister Ramdin zegt dat de participatie niet als een kostenpost moet worden gezien. Hij erkent dat het veel kost, maar benadrukt dat Suriname dingen aan de wereld te bieden heeft. Dubai schenkt Suriname gedurende de zes maanden een groot deel van de kosten die gemoeid zijn met deze operatie. Totaal kost Surinames deelname 2.4 miljoen US-dollar, waarvan 1.5 miljoen US-dollar wordt betaald door Dubai. De rest wordt door Suriname opgebracht: ongeveer 900.000 US-dollar.

De bewindsman zegt dat dit bedrag door de Raad van Ministers is goedgekeurd als soort van voor financiering. “Wij gaan proberen een deel van het bedrag terug te verdienen door middel van sponsorship en bijdragen.” Hiervoor zijn verschillende pakketten ontwikkeld. Daarnaast komen er ook bijdragen van internationale organisatie “omdat dit valt onder exportpromotie”, aldus minister Ramdin. Volgens hem zal het door de RvM goedgekeurde bedrag uiteindelijk veel lager liggen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname heeft Paviljoen no 01 op Dubai Expo