dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname heeft Nederland en anderen hulp gevraagd voor aanpak wateroverlast

lees ook ...

De landsbegroting moet in balans blijven, zegt President San...

President Chandrikapersad Santokhi gaf tijdens de regeringspersconferentie op maandag 28 november jongstleden aan, dat voor het stabiel en binnen de perken houden van de wisselkoers, het van cruciaal ...

Suriname heeft Nederland en anderen hulp gevraagd bij de aanpak van het wateroverlast, dat het land al maanden teistert. De Surinaamse ambassadeur Rajendre Khargi heeft dit vandaag bevestigd. Vele districten zijn tot ramgebied verklaard. Experts hebben aangegeven dat men tot augustus hevige regens mag verwachten.

Nu wordt er overlegd waaruit de hulp moet bestaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt, dat Nederland in nauw overleg staat met Suriname ‘om te kijken waar en hoe we het beste kunnen helpen’.

Venezuela, Brazilië en Japan hebben Suriname ondersteund met hulpgoederen en inzet van helikopters. De Caribbean Disaster Emergency Management Agency heeft ook ondersteund.

Zeven van de tien districten zijn door de president tot rampgebied verklaard. Dit moet de internationale gemeenschap prikkelen om hulp te bieden. Honderden gezinnen hebben behalve wateroverlast ook hun oogst verloren. Velen zijn geëvacueerd naar hogere gebieden of verhuisd naar familie.

Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) heeft  bedrijven die in de Surinaamse wateren actief zijn met onderzoek naar  olievoorraden om hulp gevraagd. Het land heeft het leger, de brandweer, de politie en de hulporganisatie Medische Zending ingezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname heeft Nederland en anderen hulp gevraagd voor aanpak wateroverlast