dinsdag 23 april 2024
25 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname heeft na 3 maanden weer minister Financiën en Planning

lees ook ...

State Partnership Program van de Amerikaanse ambassade

De South Dakota National Guard komt vanaf 2016 naar Suriname. Woensdag jongstleden arriveerde een groep van twintig leden voor tien dagen.  Tijdens deze missie zal  men de Openbare School (OS) Dijkvel...

Na bijkans drie maanden heeft Suriname weer een minister van Financiën en Planning. H Stanley Raghoebarsing is dinsdag door president Chandrikapersad Santokhi beëdigd. Hij volgt Armand Achaibersing op die in september heeft bedankt. 

In zijn toespraak zei Santokhi dat Raghoebarsing in een cruciale fase wordt beëdigd. Hij zal naast nationale issues moeten werken aan internationale aspecten en het gezond maken van de economie. De eerste taak van de nieuwe minister is om te werken aan een wetswijziging op de begroting van 2023.

In 2000 werd Raghoebarsing namens de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) minister van Planning en Ontwikkelingssamenwerking (PLOS) in het kabinet-Venetiaan. Na de verkiezingen van mei 2005 kwam Raghoebarsing als een van de weinige ministers terug in het nieuwe kabinet onder leiding van Venetiaan, maar ditmaal als minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Begin jaren 2010 was hij voorzitter het Dr. Mr. Drs. Jnan Adhin Kennisinstituut van de VHP.

In september 2020 benoemde president Santokhi Raghoebarsing tot regeringscommissaris bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Daarnaast was hij adviseur van Achaibersing Financiën en Planning. Terwijl in 2022 de wisselkoers van de Surinaamse dollar sterk daalde, nam Raghoebarsing plaats in het team van de CBvS dat de maatregelen ertegen evalueert.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname heeft na 3 maanden weer minister Financiën en Planning