Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname heeft miljoenen dollars achterstand bij lidorganisaties

Geplaatst

op

In de voorbije tien jaar heeft Suriname een achterstand van miljoenen Amerikaanse dollars opgebouwd bij organisaties waar het land lid van is. Suriname is lid van ruim 150 organisaties. De regering is bezig een evaluatie te plegen om na te gaan welke lidmaatschappen nog nuttig zijn, zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Het zal volgens de minister geen gemakkelijke operatie zijn, omdat sommige operaties heel belangrijk zijn.  Behalve bijvoorbeeld Unasur, is Suriname ook lid  van enkele tientallen andere organisaties. Unasur bestond uit twaalf Zuid-Amerikaanse landen, maar nu zijn alleen Venezuela, Bolivia, Guyana en Suriname nog lid.

De problemen in Venezuela, met name het regiem van Nicolas Maduro is de belangrijkste oorzaak van het uiteenvallen van het regionale handelsblok. De regering gaat na of net als bij de andere organisaties, Suriname lid blijft van Unasur.

Minister Ramdin heeft zijn collega’s gevraagd om de lidmaatschappen op hun departementen te inventariseren, omdat dit alles geld kost. In bijna alle gevallen is er in de afgelopen tien jaar een achterstand opgebouwd, die is opgelopen tot in de miljoenen Amerikaanse dollars, beweert de minister.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
maka alata
zondag 11 oktober 2020 00:10

“beweert de minister”, dus het kan de zoveelste halve waarheid zijn van deze minister.

Ilse
zondag 11 oktober 2020 05:51

Waarom. Zoek je geen geld in Suriname zelf. Nu snap ik waarom ze de Surinaamse bank hebben beroofd overal knibbelen. Leen bij de banken in Suriname. Zet goudmijn onderpand ..

Bryan
zondag 11 oktober 2020 15:54

Deze minister lijkt meer een couveuse kind dan iemand met gezag en inzicht.

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen