dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname heeft malaria goed onder controle

lees ook ...

Lijk en auto vermiste Ritfeld Silvien gevonden

De politie heeft na verkregen informatie maandagavond een lijk gevonden aan de Afobakkaweg ter hoogte van de afslag naar Powakka. Het vermoeden bestaat dat het gaat om de vermiste 63-jarige Silvien Ri...

Dat Suriname malaria goed onder controle heeft is te merken aan de cijfer van dit jaar. Het land noteert zelfs een laagterecord met 22 gevallen landelijk. Er zijn geen dodelijke slachtoffers. Sinds 2018 is dit het laagste besmettingscijfer. Toen werden er 29 besmettingen geregistreerd. In de daarop volgende twee jaren lag het cijfer boven de honderd per jaar. Wel is het voorgekomen dat de aandacht van gezondheidswerkers door Covid-19 is verslapt.

De strijd tegen malaria voert Suriname echter niet alleen. Het land doet dat samen met Frans-Guyana en Brazilië. Aandacht gaat daarbij vooral naar bestrijding in de gebieden waar gouddelvers actief zijn. Vooral de Braziliaanse goudzoekers verplaatsen zich vaak tussen de drie landen.

“De samenwerking is belangrijk en we hebben al vijf jaar een project lopen, waarbij er een zelftest en behandelkit is ontwikkeld voor goudzoekers van Suriname die in Frans-Guyana gaan werken.” Dit zegt Hélène Hiwatt van het Marlaria Programma.

Er wordt nu een symposium voorbereid over de bestrijding van malaria bij de mobiele populatie en buiten het bereik van gezondheidsdiensten dat begin volgend jaar wordt gehouden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname heeft malaria goed onder controle