Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname heeft hoogste cijfers doodgeboren baby’s in de regio

Geplaatst

op

Zwangere Vrouw. Hln.be

Jaarlijks sterven er 1 miljoen kinderen per dag en nog eens 1,2 miljoen baby’s worden doodgeboren. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft Suriname het hoogste aantal doodgeboren baby’s in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Maureen Wijngaarde, onderdirecteur Medische Zaken van de Medische Zending, zegt dat de cijfers op basis van een international onderzoek zijn gepubliceerd.

Er is een onderzoek gedaan waarbij over een heel jaar is gekeken naar de ziekenhuisdata in alle vijf ziekenhuizen van Suriname. Over 2017 is gekeken naar het aantal bevallingen en doodgeboorten, waaruit een stillbirth rate van 14,4 procent per 1.000 geboorten valt af te leiden. Dit is een van de hoogste in de regio, zegt Wijngaarde.

De WHO streeft naar minder doodgeboorten in ieder land. Uit de gegevens van WHO blijkt dat Suriname nog geen successen heeft geboekt op dit vraagstuk. Er is daarom volgens Wijngaarde meer aandacht gewenst op beleidsniveau, zodat er betere mogelijkheden geschapen kunnen worden voor vroege controle bij zwangere vrouwen. Zij moeten zo gezond mogelijk de zwangerschap doorlopen en bij de bevalling ook de professionele begeleiding krijgen. Na de bevalling moet de zorg voor de pasgeborene ook heel goed geregeld zijn.

Uit de ziekenhuisdata van 2017 is verder gebleken, dat het meeste risico gelopen wordt door vrouwen van creoolse afkomst. Het ligt waarschijnlijk aan de hoge bloeddruk, die komt tijdens de zwangerschap. Volgens Wijngaarde overlijden de meeste baby’s binnen 24 uur als gevolg van complicaties bij de geboorte zoals een langdurige bevalling en infecties.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vincent
zondag 18 oktober 2020 21:41

Surinamers eten ongezond. Bami nasi roti. De Surinaamse keuken is lekker maar vol vet. Eenzijdig allemaal ook in Nederland zijn de meeste Surinaamse mensen overleden aan covid 19. Corona doden onder de migranten … Wat doen anders . Weinig fruit groente teveel rijst weinig voedingstoffen.

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen