woensdag 10 augustus 2022
25.2 C
Paramaribo
17.2 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname heeft geen AstraZeneca-vaccins meer

lees ook ...

Borstvoeding is gratis

 De borstvoedingsweek  van het ministerie van Volksgezondheid  wordt gehouden van  1 tot en met 7 augustus.  Meerzorg, Commewijne was de startplaats, met als thema dit jaar: Stand up for breastfeeding...

De voorraad AstraZeneca-vaccins waar Suriname over beschikte is vervallen. De partij was tot 30 november geldig, zegt Javier Asin, coördinator van het Nationaal Coördinatie Team (NCT) Covid-19. Over de aantallen kan hij nog geen uitspraak doen, omdat de inventarisatie nog gaande is. Personen kunnen zich nu alleen laten inenten met Pfizer, Moderna en Sinopharm.

Hoewel er meer AstraZeneca-vaccins zijn aangeboden, is er toch niet hiervoor gekozen. Volgens Asin is er geen animo voor dit vaccin. Personen die recent een eerste prik AstraZeneca hebben genomen, krijgen Moderna als tweede dosis. “De combinatie is veilig en zeer effectief,” verzekert Asin. De vaccins konden niet aan een ander land worden gedoneerd, omdat deze waren aangeschaft door het Surinaams bedrijfsleven voor Surinamers. Hij vindt het jammer dat de vaccins zijn vervallen.

De NCT-coordinator vindt het erg dat de niet-gevaccineerden niet beseffen dat ons een mogelijk drama wacht met de vijfde golf en Omicron. Andere landen smeken om vaccins en hier blijft men wachten tot de vaccins vervallen, betreurt hij de situatie.

“We hebben ruimhartig boosters aangeboden, maar niet iedereen heeft daar gebruik van gemaakt. Als straks mensen toch wel bescherming willen, hebben we ze niets meer te bieden,” zegt hij. De internationale ontwikkelingen worden op de voet gevolgd. Het gaat gelukkig nu weer even goed in Suriname, maar het ziet er niet goed uit voor begin volgend jaar. Daarom houdt hij echt zijn hart vast. Aan de andere kant hoopt Asin dat zijn angst onterecht is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname heeft geen AstraZeneca-vaccins meer