Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname heeft eindelijk een goedgekeurde begroting

Geplaatst

op

door

De regering Bouterse II heeft eindelijk weer geld op de begroting om het land verder te kunnen besturen. Op donderdag 6 juni 2019 heeft De Nationale Assemblée met 28 stemmen vóór en 14 stemmen tegen de wet aangenomen. De VHP, NPS, PL, DOE en Palu hebben tegengestemd. 

Volgens minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is het begrotingstekort van 5 procent teruggebracht naar 4.2 procent. Door de coalitie zijn er enkele verschuivingen voorgesteld, die na overleg met de regering zijn aangenomen. Echter vindt de oppositie het begrotingstekort niet realistisch en zal de crisis waarin het land verkeert verergeren. Deze begroting zal volgens hun geen duurzame oplossing bengen. 

Voor Amzad Abdoel, voorzitter van de Begrotingscommissie, zal de goedkeuring van de begroting als instrument dienen voor verdere verduurzaming van de economische groei. De volksvertegenwoordiger is er blij om dat de regering heeft ingestemd met de voorstellen om posten te verschuiven, waardoor enkele sectoren extra financiële middelen hebben gekregen. Volgens hem wordt de monetaire situatie verder verbeterd met het nieuwe kasreserve beleid. 

De voorzitter van het parlement Jennifer Simons, is er content over dat het land eindelijk een begroting heeft. Hoewel het juni is, moet de ontwikkeling van het land verder en is daarom een begroting belangrijk.  Verder is de assembleevoorzitter er blij om dat er op de begroting financiën zijn gereserveerd voor het Nationaal Woningbouwfonds. 

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Randy

goedzo geld moet vrijgemaakt worden zodat er gebouwd moet worden. hoe moet men bouwen als er geen geld is. dus gelukkig kunnen de ambtenaren aan de slag. bouw het land op. En mensen die negatief zijn lullen omdat ze liever zien dat er geen geld komt om te bouwen. wel nu… geld is er om te bouwen. Bouw het land.

Otto

ai geld is vrij gemaakt..het moest ook.. en dan eten ze het op of gooien het over de balk.?? het volk van Suriname wilt deze regering dan respecteren we dat. en als het goed gaat gaat het goed. maar als er geen geld meer is dan zullen ze zien hoe ze gaan eten. waarom is de koers zo hoog. geld is nu vrij dan kan er nu gebouwd worden. we zullen zien waar het vrij gemaakte geld gaat. ik hoop eindelijk dat iedereen in Suriname een goed leven heeft wat zo een rijk land had moeten zijn
.Advertentie

Suriname

“ Alles gebeurde in een fractie van een seconde”

Geplaatst

op

door

“ Na de klap zijn we gelijk uit de bak van de militairen truck gestapt. We hebben ons gehaast naar het personen voertuig maar de mensen waren al overleden. Alles ging heel snel. Geen beweging van de twee volwassenen. Slechts de kinderen die op de achterbnak van de auto zaten vertoonden teken van leven.” Dit is een reactie van een militair die in de bak van de militairen truck zat die gisteren middag betrokken was bij een aanrijding met dodelijke afloop.


Gisteren heeft zich aan de Kennedyweg ter hoogte van de Coropinabrug een aanrijding voorgedaan met 2 verkeersdoden. Door deze verkeersdoden staat de verkeersbarometer thans op 36. Volgens ooggetuigen was er een daftruck die inhaalde en als gevolgd daarvan kwamen de witte auto waarin de slachtoffers zaten en het militair voertuig in botsing.  Bij dit ongeval zijn drie mensen naar de SEH vervoerd. Het gaat bij deze om een militair en twee kinderen.

Kort na het ongeval kwamen er enkele familieleden van de man die ook is overleden aan. Zijn familie was bij een begravenis te Vierkinderen toen ze vernamen dat een familielid van hen  betrokken was bij de aanrijding. Het militairen voertuig kwam van Brokopondo en vervoerde militairen naar de stad die op detachering waren terwijl het koppel dat de geest gaf samen met hun kinderen wat quality time door brachten.

Lees verder

Suriname

Hew A Kee belooft versterking banden Suriname Servië

Geplaatst

op

door

Gardelito Hew A Kee, de niet residerende ambassadeur voor Suriname in Servië heeft op dinsdag 25 juni 2019 zijn geloofsbrieven overhandigd aan de president van de republiek Servië, Aleksander Vucic. In totaal zijn er van 16 ambassadeurs geloofsbrieven ontvangen.

Hew A Kee zegt zich in te zetten voor de versteviging van de handel tussen Suriname en Servie en beloofde zich ook sterk te zullen maken voor de toerisme.

Ambassadeur Hew A Kee is op 10 april door president Desiré Delano Bouterse beëdigd. Hij is reeds geruime tijd betrokken bij projecten tussen de beide landen.

Lees verder

Meest gelezen

X