Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname heeft eindelijk een goedgekeurde begroting

Geplaatst

op

door

De regering Bouterse II heeft eindelijk weer geld op de begroting om het land verder te kunnen besturen. Op donderdag 6 juni 2019 heeft De Nationale Assemblée met 28 stemmen vóór en 14 stemmen tegen de wet aangenomen. De VHP, NPS, PL, DOE en Palu hebben tegengestemd. 

Volgens minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is het begrotingstekort van 5 procent teruggebracht naar 4.2 procent. Door de coalitie zijn er enkele verschuivingen voorgesteld, die na overleg met de regering zijn aangenomen. Echter vindt de oppositie het begrotingstekort niet realistisch en zal de crisis waarin het land verkeert verergeren. Deze begroting zal volgens hun geen duurzame oplossing bengen. 

Voor Amzad Abdoel, voorzitter van de Begrotingscommissie, zal de goedkeuring van de begroting als instrument dienen voor verdere verduurzaming van de economische groei. De volksvertegenwoordiger is er blij om dat de regering heeft ingestemd met de voorstellen om posten te verschuiven, waardoor enkele sectoren extra financiële middelen hebben gekregen. Volgens hem wordt de monetaire situatie verder verbeterd met het nieuwe kasreserve beleid. 

De voorzitter van het parlement Jennifer Simons, is er content over dat het land eindelijk een begroting heeft. Hoewel het juni is, moet de ontwikkeling van het land verder en is daarom een begroting belangrijk.  Verder is de assembleevoorzitter er blij om dat er op de begroting financiën zijn gereserveerd voor het Nationaal Woningbouwfonds. 

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Randy

goedzo geld moet vrijgemaakt worden zodat er gebouwd moet worden. hoe moet men bouwen als er geen geld is. dus gelukkig kunnen de ambtenaren aan de slag. bouw het land op. En mensen die negatief zijn lullen omdat ze liever zien dat er geen geld komt om te bouwen. wel nu… geld is er om te bouwen. Bouw het land.

Otto

ai geld is vrij gemaakt..het moest ook.. en dan eten ze het op of gooien het over de balk.?? het volk van Suriname wilt deze regering dan respecteren we dat. en als het goed gaat gaat het goed. maar als er geen geld meer is dan zullen ze zien hoe ze gaan eten. waarom is de koers zo hoog. geld is nu vrij dan kan er nu gebouwd worden. we zullen zien waar het vrij gemaakte geld gaat. ik hoop eindelijk dat iedereen in Suriname een goed leven heeft wat zo een rijk land had moeten zijn
.Advertentie

Suriname

VCB Hosselaar doet aangifte tegen politie ambtenaar

Geplaatst

op

door

De politie van het bureau Keizerstraat heeft onlangs een actie gedraaid in de binnenstad van Paramaribo. Het gaat bij deze om een zuiveringsactie om illegale verkopers in de omgeving van de Centrale markt en de VCB bank in de kraag te vatten. Volgens enkele hosselaars die dagelijks voor de VCB bank zijn ging niet alles feilloos. Volgens een hosselaar is hij bij die actie door een agent die bekend bij hem is gezakkenrold . Culturu.com sprak met de aangever van het geval en de politie.

Lees verder

Suriname

Centrale Markt krijgt grote schoonmaakbeurt

Geplaatst

op

door

De Centrale Markt van Suriname gelegen aan de Waterkant geniet momenteel een grote schoonmaakbeurt. Het schoonmaken van de markt gebeurt op regulier basis maar om een bepaalde periode kiest de leiding van de markt er voor om een grote schoonmaak van de markt te doen. Culturu.com bracht ook een bezoek aan de grote schoonmaak en had een gesprek met de marktmeester, John Lecton

Lees verder

Meest gelezen

X