maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname heeft Fonds voor covid-19 vaccins

lees ook ...

Mulo Ramgoelam heeft mode en creatie en ontbijt dag

De leerlingen en team van de muloschool hockeystraat hebben vandaag bewezen innovatief en creatief te zijn. Zij hebben ter afsluiting van periode 01 van leerjaar 10 voor het vak horeca, een ontbijtdag...

In verband met de vaccinatie campagne waarmee de regering enige tijd geleden is gestart om de covid pandemie in te dammen, is een Fonds ingesteld dat beheerd wordt door vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de Ministeries van Volksgezondheid (VG), Financiën en Planning (FinPlan) en Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

Het budget hiervoor is geschat op SRD 16 miljoen en betreft zowel de aankoop van vaccins als de hiermee gepaard gaande uitgaven voor de toediening. De aanvoer van de vaccins vindt plaats via internationale partners en Surinames participatie in de COVAX-faciliteit, waarbij thans nog een flink deel van de vaccins aangekocht wordt.

Vanwege de huidige financieel-economische situatie is er na overleg met stakeholders  waaronder SU4SU en het Bedrijfsleven besloten om een gezamenlijke inspanning te plegen voor financiering van het Vaccinatieplan:het Covid-19 Vaccin Fonds, waaraan een ieder een bijdrage mag leveren. Het is de bedoeling om gedurende twee jaren ruim 400.000 Surinaamse burgers over het gehele land te vaccineren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname heeft Fonds voor covid-19 vaccins